Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Installatietechniek

Vlinderkleppen speciaal voor WKO-installaties

Floriade-AVK-20210617_110048
De producten en het productieproces worden streng gecontroleerd. AVK is dan ook gecertificeerd volgens ISO 9001 en 14001.

Tekst | Desiree Pennings

Beeld | AVK Nederland

1 oktober 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Duurzaamheid staat als vanzelfsprekend voorop bij de Floriade in Almere. Een bedrijf als AVK Nederland past perfect binnen dit plaatje. AVK leverde onder meer 40 vlinderkleppen voor de WKO-ruimtes en 34 schuifafsluiters voor de distributie van warmte en koude over het terrein. “Wat onze vlinderkleppen uniek maakt, is dat de klepbladen bestaan uit Duplex RVS. Daardoor zijn ze geschikt voor extreme mediums, zoals zout, chloor en zilt water”, vertelt accountmanager Sinan Topalak.

AVK Nederland is onderdeel van de AVK Groep, van oorsprong een Deens bedrijf, maar actief over de hele wereld. Het bedrijf is producent van appendages in de segmenten water, gas, afvalwater en industrie en op het gebied van brandbestrijding. De AVK Groep bestaat dit jaar tachtig jaar en AVK Nederland al meer dan veertig jaar. De producten kenmerken zich door een hoge kwaliteit, scherpe prijs en duurzaamheid. De vlinderkleppen die gebruikt werden op het Floriadeterrein zijn van het merk Wouter Witzel, dat ook onderdeel van de AVK Groep is.

“Onze klanten mogen bepaalde verwachtingen van ons hebben en die willen we overtreffen”, zegt marketing manager Dana Hofman. “Onze vijf pijlers zijn kwaliteit, betrouwbaarheid, innovatie, duurzaamheid en k lantenservice. Wij leveren maatwerk en kunnen inspelen op specifieke wensen en marktbehoeftes.” Dit maakt AVK een goede samenwerkingspartner voor Roodenburg, die het bedrijf ook inschakelde voor de Floriade. “Roodenburg is een familiebedrijf, net als AVK in de basis is. Daardoor klikt het onderling goed en zijn de lijnen kort”, aldus Topalak. Hij kijkt terug op een zeer geslaagd project. “Omdat we veel van onze producten op voorraad hebben in ons magazijn in Vaassen, konden we alles snel leveren. Een aantal weken geleden ben ik op locatie geweest en de vlinderkleppen zijn nu ingebo uwd. Het zag er perfect uit.”

AVK Nederland leverde ook straatpotten voor op het Floriadeterrein.

MVO Prestatieladder

Wat AVK een betrouwbare partner maakt, is dat het bedrijf financieel gezond is en volledig onafhankelijk, vertelt Topalak verder. “We werken zelf ook alleen maar met betrouwbare partners die zich aan dezelfde ethische normen houden.” De producten van AVK worden continu verbeterd op de research & development afdeling. Duurzaamheid staat daarbij steeds voorop. Zowel intern als op productniveau wordt er steeds rekening gehouden met People, Planet en Profit. “Onlangs hebben we een MVO Prestatieladder certificaat niveau 4 behaald. Er zijn slechts 38 bedrijven in Nederland die dit hebben”, aldus Hofman. De MVO Prestatieladder is een managementsysteem en certificatienorm voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. AVK Nederland wist het te behalen door circulair in te kopen, recycling, de ontwikkeling van een grondstofpaspoort, duurzame productie en haar duurzame personeelsbeleid waarbinnen verschillende mensen kansen krijgen en gekeken wordt naar de gezondheid van mensen. Hofman: “AVK ziet het als haar kerntaak maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen voor de gevolgen van haar activiteiten. Samen met onze klanten, leveranciers, stakeholders en medewerkers willen we een betere wereld om ons heen creëren.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%