Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Verse én frisse lucht met één luchtbehandelingskast
Vortvent Komfovent Verso STANDARD RHP: compact en veelzijdig.

Verse én frisse lucht met één luchtbehandelingskast

Scholen voorzien van voldoende verse lucht kan op verschillende manieren. Zo bieden nogal wat leveranciers centrale en decentrale ventilatiesystemen met warmteterugwinning aan; oplossingen die voldoen aan het Programma van Eisen Frisse Scholen 2015, het GPR Gebouw 4 concept en het Bouwbesluit. “Een aangenaam en gezond binnenklimaat valt en staat echter niet met verse lucht alléén”, meent Ton Kistemaker, eigenaar/directeur van Vortvent, specialist in luchtbehandeling, ventilatie en klimaatbeheersing. “Fris is pas écht fris als de lucht ook gekoeld wordt toegevoerd. Precies daarvoor hebben wij met de nieuwe luchtbehandelingskast Komfovent Verso-RHP met interne DX-warmtepomp de oplossing in huis.”

Om in de zomermaanden binnen schoolmuren de gewenste operatieve temperatuur te halen, is gekoelde lucht onontbeerlijk. Met airconditioning kan in deze behoefte worden voorzien. Maar inmiddels is daarvan bekend dat de lucht in veel gevallen (grotendeels) gecirculeerd wordt. En dat is, zeker gezien de huidige coronaproblematiek, een ongewenste situatie. Met de Komfovent Verso-RHP, uitgerust met een geïntegreerde DX-warmtepomp biedt het vanuit Papendrecht actieve Vortvent een oplossing die vers én fris op een slimme manier combineert. “Met de juiste regeling maken ook deze units maximaal gebruik van de buitentemperaturen”, aldus Kistemaker. “Daardoor realiseren ze de gewenste koeling en verwarming en wordt meer dan de vereiste hoeveelheid verse ventilatielucht geleverd.”

Vortvent Komfovent Verso PRO RHP: ruim voorzien van functionaliteit.

Koellast is bepalend

Kiezen voor deze totaaloplossing van Vortvent, beschikbaar vanaf 400 tot meer dan 30.000 m³/u, leverbaar in zowel een standard- als pro-uitvoering en geschikt voor binnenopstelling, heeft de nodige consequenties voor de gehele installatie. “Als je voor deze oplossing gaat, is niet het ventilatiedebiet bepalend, maar juist de koellast”, legt Kistemaker uit. “Wanneer de koellast als uitgangspunt wordt genomen, is de hoeveelheid lucht in het algemeen behoorlijk groter dan bij ventilatie alléén. Dit betekent dus dat bijvoorbeeld kanaalsystemen groter worden uitgevoerd. En ook op andere vlakken heeft het de nodige installatietechnische uitdagingen tot gevolg.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.