Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Verse en frisse lucht met één luchtbehandelingskast
Met één luchtbehandelingssysteem zijn koeling en verwarming geregeld.

Verse en frisse lucht met één luchtbehandelingskast

De slimme combinatie

Er zijn meerdere manieren om scholen te voorzien van voldoende verse lucht. Maar de gewenste temperatuur realiseren, dat is een andere uitdaging. Als alle bouwkundige maatregelen voor het beperken van de koellast zijn uitgeput, is immers aanvullende koeling nodig. Airconditioning, die de lucht grotendeels laat circuleren, is nu geen optie meer in verband met de coronaproblematiek. Is uw luchtbehandelingskast binnen opgesteld of wordt de ruimte op het dak in beslag genomen door zonnepanelen? Dan is de Komfovent Verso-RHP een goede oplossing. 

De Vortvent Komfovent Verso RHP biedt een oplossing bij minder ruimte.

Met de Verso-RHP – uitgerust met een geïntegreerde DX-warmtepomp – kiest u voor een oplossing die vers en fris op een slimme manier combineert. Met de juiste instellingen van dit luchtbehandelingssysteem regelen de units exact de gewenste koeling en verwarming en dit met maximale gebruikmaking van de buitentemperatuur. De geïntegreerde warmtepomp maakt aanvullende koeltechnische werkzaamheden overbodig. Wel zo handig in deze tijd, met een groot gebrek aan koelmonteurs.

Meerdere uitvoeringen

In het PvE Frisse Scholen 2021 zijn aangescherpte eisen opgenomen voor de keuze van het warmteterugwinningsprincipe.  Met een warmtewiel en de Verso-RHP worden de eisen voor Frisse Scholen klasse C moeiteloos gehaald. De eisen voor klasse B/A zijn haalbaar met een platenwisselaar of Twin-coil (Verso-CF uitgevoerd met losse DX-koelers). De totaaloplossing van Vortvent is verkrijgbaar met vermogens van 400 tot 30.000 m3/h en geschikt voor binnenopstelling. 

De Vortvent Komfovent Verso Standard RHP1500U: compact en effectief.

Grotere kanaalsystemen

Ton Kistemaker, eigenaar/directeur van Vortvent, specialist in luchtbehandeling, ventilatie en klimaatbeheersing, wil er wel een kanttekening bij plaatsen. “Bij deze oplossing is niet het ventilatiedebiet bepalend, maar de koellast. Met de koellast als uitgangspunt is de hoeveelheid lucht in het algemeen behoorlijk groter dan bij ventilatie alleen. Dit betekent dat bijvoorbeeld de kanaalsystemen groter moeten worden uitgevoerd. Ook op andere vlakken kan het wat installatietechnische uitdagingen met zich meebrengen. Maar koeling, verwarming en ventilatie in de school zijn met de Komfovent Verso-RHP optimaal geregeld.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.