Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Verkort traject dankzij snelle levering

Verkort traject dankzij snelle levering

Voor Fletcher Hotel-Restaurant Scheveningen gaf technisch aannemer Breedveld & Schröder aan graag een Busbar Systeem te willen toepassen voor de verbinding tussen de 1.000 KvA transformator en de bestaande hoofdverdeler. Busbar Systems is de officiële importeur van railkokersystemen van het fabricaat EAE. 

“Wij hebben in directe samenwerking met de installateur op locatie een passende routing bepaald, die grotendeels langs de zijmuren van de parkeergarage loopt”, vertelt projectleider bij Busbar Systems Patrick Burger. Het Busbar traject moest namelijk lopen door een bestaande parkeerkelder, waarbij de minimale doorrijhoogte voor de auto’s gegarandeerd moest worden. Burger: “Hiervoor moest een aantal 135 graden hoekelementen gemaakt worden, die speciaal voor dit project door EAE zijn vervaardigd.”

Gisteren gereed

Een andere uitdaging was de korte doorlooptijd. Burger vertelt lachend: “Tijdens ons eerste bezoek ter plaatste grapte de klant dat het Busbar systeem gisteren al gereed moest zijn.” Bij de planning moest echter wel rekening worden gehouden met de benodigde tijd voor het inmeten en de detailengineering van de Busbar trajecten. Ook geldt er een levertijd voor de benodigde materialen en er moest rekening gehouden worden met de doorlooptijd voor montagewerkzaamheden.

Beperkte oplevertijd

Normaal gesproken kan de oplevertijd van projecten hierdoor oplopen tot zeker acht tot negen weken. “In veel gevallen streven wij er daarom naar om een groot deel van de Busbar bulkmaterialen, met name rechte lengtes en hoekelementen, direct uit voorraad te leveren en snel te installeren. Dit geeft ons de tijd om de ‘speciale’ materialen, zoals paslengtes, gradenhoeken en verzetelementen, te bepalen, te bestellen en snel in te passen in de grotendeels reeds gemonteerde Busbar verbinding”, aldus Burger. Zo kon de oplevertijd bij Fletcher Hotel-Restaurant Scheveningen beperkt worden tot zes weken na opdracht, tot tevredenheid van alle betrokken partijen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.