Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Verdelers die werken zoals het hoort

Verdelers die werken zoals het hoort

Het Woerdense Elektro Internationaal levert schakel- en besturingssystemen aan kritische eindgebruikers, zoals ziekenhuizen, luchthavens, datacenters en industrie. In deze branches, waar een ononderbroken stroomvoorziening (soms letterlijk) van levensbelang is, staat de paneelbouwer bekend om haar veilige en betrouwbare op maat gemaakte systemen die zorgen voor een probleemloze energievoorziening. Maar hoe overtuigt je als paneelbouwer installatiebedrijven en eindklanten nu van de betrouwbaarheid van je producten? 

Allereerst vaart Elektro Internationaal wel bij productbeleving: de kwaliteit van de distributie- en besturingssystemen in de praktijk spreekt luid en duidelijk voor zich. De systemen werken gewoon zoals het hoort. Maar het elektrotechnische bedrijf borgt de kwaliteit van haar producten én diensten ook door haar processen op orde te hebben en dat naar buiten toe uit te dragen met verschillende accreditaties. “We laten aan de hand van keurmerken niet alleen zien dat onze producten zijn gebouwd zoals het hoort, zoals we onder andere aantonen met het label Master Panel Builder van Schneider Electric en ons certificaat voor het systeem Okken. We tonen ook aan dat wij werken zoals het hoort”, vertelt Jeroen Dirkzwager, hoofd bedrijfsbureau bij Elektro Internationaal. Hij licht toe: ‘Met keurmerken laten we onze klanten zien dat wij het belangrijk vinden om volgens de wettelijke normen en regels te werken en kwaliteit te borgen in de organisatie. In 1992 waren we al de allereerste paneelbouwer in Nederland die het NEN-ISO 9001-certificaat behaalde. Sindsdien ‘bewijzen’ we al 27 jaar dat wij kwaliteitsmanagement en klanttevredenheid serieus nemen.”

Niet zomaar keurmerken verzamelen

“Inmiddels is gecertificeerd zijn in de installatiebranche en de bouw steeds vaker een must. Klanten eisen dat wij als paneelbouwer aantoonbaar volgens de regelgeving produceren én werken. Ze moeten niet alleen van ons product op aan kunnen, maar ook van onze manier van werken in huis en op locatie. Dat hebben we dan ook vastgelegd met de VCA*-certificering voor de werkplaats en alle servicemonteurs. Natuurlijk zijn er nog steeds ondernemers in de branche die het nut van een keurmerk of certificering in twijfel trekken en denken dat het proces dan belangrijker wordt dan het product. Maar het mag duidelijk zijn dat wij niet zomaar keurmerken verzamelen. Het moet wel écht iets toevoegen aan de vergroting van onze kwaliteit en klanttevredenheid.”

Directie keurt werktekening.

 

Kwaliteitslabel Federatie Paneelbouw

“Recent hebben wij – ondanks het feit dat het om een nieuw en nog betrekkelijk onbekend keurmerk gaat – gekozen om deel te nemen aan een audit voor het kwaliteitslabel van de Federatie Paneelbouw, waarbij wij zijn aangesloten. Een onafhankelijke auditor heeft getoetst op de inrichting van het ontwerpproces, het productieproces met gekalibreerde gereedschappen en het testproces van onze verdeelinrichtingen. Met het behalen van dit label hebben wij ook vanuit onze branchevereniging de bevestiging gekregen van het feit dat wij onze processen rond het produceren van verdeelsystemen en kwaliteitsborging op orde hebben. Mooi is dat het keurmerk ‘gecertificeerd paneelbouwer’ in het leven is geroepen om de positie van de Nederlandse paneelbouw verder te versterken. Daar werken wij natuurlijk graag aan mee. Het keurmerk hoort dan ook thuis tussen onze accreditaties.”     

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.