Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Verdeelinrichting voor nieuw hotel in Rotterdam: Huzarenstukje van Haagse bodem 
Simcas onderverdeler.

Verdeelinrichting voor nieuw hotel in Rotterdam: Huzarenstukje van Haagse bodem 

Het gaat om een hoofdverdeler van 1.000 ampère en een aantal onderverdelers. Wanneer we David Simon en Eric Rus van Simcas Electro spreken, zijn de eerste onderverdelers net op transport gegaan richting Rotterdam.

“Het huzarenstukje volgt over enkele weken. Dan wordt de hoofdverdeelkast van 1000A op zijn plek gezet”, vertelt Rus, accountmanager bij Simcas, dat naast verdeelinrichtingen ook gespecialiseerd is in verlichting. De hoofdverdeelkast wordt geleverd in een kast van 2.00 x 2.20 x 0.60 meter (hxbxd), met daarin componenten van Gewiss. “Omdat we altijd werken met Europese producten; een keuze voor kwaliteit”, benadrukt Simcas-directeur Simon.

‘Kort op de bal’

“Opdrachtgever HOMIJ heeft voor dit project onze hulp ingeroepen”, gaat Rus verder. Beide partijen werkten in het afgelopen anderhalf jaar al vaker samen en zijn dus geen onbekenden voor elkaar. Een enorm voordeel, wat hem betreft. “De lijntjes onderling zijn kort waardoor we samen kort op de bal kunnen zitten. Belangrijk, want alles moet precies passen in zo’n groot project als dit.”

Een belangrijke uitdaging voor Simcas in dit project was het voorschrift dat de verdelers een kortsluitvastheid van 10 kA moesten hebben, waar 6 kA volgens Rus meer gebruikelijk en zeker goedkoper is. “Door nu verschillende producten vóór te zekeren hebben we de kA-waarde van 10 kA naar 6 kA kunnen terugbrengen. Dit uiteraard zonder in te boeten op veiligheid. Zo hebben we een behoorlijke besparing weten te realiseren.”

Grootste meerwaarde

“We denken als Simcas graag mee met onze opdrachtgevers”, stelt Simon. “Dit als het kan al in een vroeg stadium. Op die manier kunnen we de grootste meerwaarde leveren. Dit project is hiervan wat mij betreft een mooi voorbeeld.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.