Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nieuws

Veranderende markt vraagt om efficiency en daadkracht

Naamloos-3 kopiëren

6 oktober 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Overname Helex door thermoCet International

De markt voor verwarmingsproducten is volop in beweging. Dat vraagt om efficiency en daadkracht. Producenten thermoCet in Woudenberg en Helex in Wijk bij Duurstede werkten al nauw samen, maar opereerden tot voor kort als twee aparte labels op de Nederlandse markt. Daarin komt verandering met de overname van Helex door thermoCet per 1 oktober 2021. Met deze herstructurering verdwijnt de merknaam Helex voor de gasproducten. Deze verschijnen vanaf deze datum op de gehele Europese markt uitsluitend nog onder het label Trimline Fires van thermoCet.

thermoCet International BV, opgericht in 1974, is een aanzienlijke speler op de Europese markt van gashaarden en-kachels. Het design, de R&D en de moderne productie-unit in Bosnië is volledig in eigen beheer. Het stelt thermoCet als geen ander in staat om voor iedere markt de gewenste producten te leveren. Voor de distributie daarvan werkt het bedrijf in heel Europa met importeurs. Zo niet in Nederland, waar de producten onder twee labels, I-Frame en Trimline Fires, op de markt verschijnen. Het gevolg daarvan is dat onder meer marketing en distributie dubbel worden uitgevoerd. Dat zit daadkracht in de weg.

De markt is wispelturig. Buitenlandse markten groeien, terwijl in Nederland onzekere tijden aanbreken. Die hangen onder andere samen met het overheidsbeleid rondom gasgebruik: langzaam zal de gaskraan dichtgaan richting 2050 en zullen producenten op zoek moeten gaan naar alternatieve brandstoffen zoals (groene) waterstof en (bio)propaan. Dat vraagt om een adequate en efficiënte bedrijfsvoering, met de overname van Helex door thermoCet als een logisch gevolg. Hierdoor is thermoCet in staat om in geheel Europa uniform met zijn gasgestookte toestellen naar buiten te treden: Trimline Fires.

Het belangrijkste gevolg van de overname is dat de Helex I-Frame gastoestellen voortaan ook op de Nederlandse markt zullen worden verkocht onder de naam Trimline Fires. De productuitvoering en technische specificaties blijven ongewijzigd. De niet gas-gerelateerde producten zullen in Nederland onder de naam Helex verkocht blijven worden. Dit assortiment is vooralsnog enigszins beperkt, maar de ambitie is om deze productgroep in de toekomst fors uit te breiden.

De producten die onder het label Trimline Fires op de markt verschijnen worden in Nederland aangeboden door zowel thermoCet als HAVÉ Verwarming in Lunteren. Daarin komt geen verandering. Ook het team blijft vooralsnog ongewijzigd. De eigenaren van thermoCet, Matthijs Lindeman en Tjarco Jilesen, verwachten dat het bedrijf hiermee klaar is voor de toekomst.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%