Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Ventilatievloer: Verwarmen en ventileren geïntegreerd in de vloer

Ventilatievloer: Verwarmen en ventileren geïntegreerd in de vloer

Met vloerverwarming en ventilatie geïntegreerd in de vloer biedt Riho Climate Systems een klimaatsysteem dat ruimschoots tegemoetkomt aan de hogere energieprestatienormen. Daarbij zorgt dit systeem voor een gezonder binnenklimaat en een hoger comfort. U kunt het toepassen voor verwarmen en koelen in combinatie met een warmtepomp. Het is eenvoudig te installeren en leverbaar als los afbouwpakket. Komt u als installateur handen te kort, dan zorgt het Riho expertteam voor de complete montage.

Hoe werkt het

Innovatech Ventilatievloer Artikel Installatie Bouw Vakblad Nederland

Het hart van de ventilatie-vloerverwarming bestaat uit een ventilatie-noppenplaat met ernaast 40 mm isolatieplaat. De verwarmingsleidingen worden hierop gemonteerd. Onder de ventilatieplaat wordt de lucht mechanisch ingeblazen. De lucht wordt verwarmd of gekoeld door de vloerverwarming/vloerkoeling en verlaat de vloer via lijnroosters. Warmte, koude en frisse lucht worden zo gelijkmatig en geleidelijk in de ruimte verdeeld. Dit resulteert in een prima temperatuurbalans en verbetert de luchtkwaliteit.

Nieuwbouw en renovatie

De ventilatievloer is een efficiënte oplossing voor het verlagen van het energiegebruik en is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Vooral bij ruimten met grote glasoppervlakken realiseert de ventilatievloer een structureel beter binnenklimaat. Dit komt mede omdat de geconditioneerde lucht nabij het glasoppervlak wordt uitgeblazen.

Innovatech Ventilatievloer Artikel Installatie Bouw Vakblad Nederland

De ventilatievloer is ook zeer geschikt voor rijksmonumenten omdat er geen installatiedelen in wanden en plafonds van toepassing zijn. Dit geldt eveneens in gebouwen waar standaard WTW-kanalen niet in bestaande plafonds kunnen worden aangebracht. Daarnaast is de ventilatievloer zeer geschikt voor projecten met WTW. Het resulteert in een hoger rendement op de inblaaslucht en verhoogt het comfort.

Gunstige footprint/circulair

De ventilatievloer is ‘made in Holland’ en heeft daardoor een gunstige footprint. De ventilatie-noppenplaat is 100% recyclebaar en eveneens geschikt voor circulair bouwen.

Voordelen gebruikers

Gebruikers ervaren een hoog gevoelscomfort dankzij de constante temperatuurbalans. De betere luchtcirculatie verhoogt de luchtkwaliteit, dus de gezondheid. Tot slot bespaart dit duurzame klimaatsysteem fors op energie, waardoor de iets hogere investering snel is terugverdiend.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.