Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Ventilatie experts lanceren samen VLA Ventilatiekeur op de renovatiebeurs

Ventilatie experts lanceren samen VLA Ventilatiekeur op de renovatiebeurs

De VLA (Vereniging Leveranciers Luchttechnische Apparaten) introduceerde vandaag het VLA Ventilatiekeur: de nieuwe norm voor het onderhoud van ventilatiesystemen. Woningeigenaren, zoals woningcorporaties, krijgen hiermee zekerheid over de kwaliteit van het binnenklimaat van de woning. Onderhoud is namelijk veel meer dan alleen reinigen. Het vraagt kennis, inzicht en flexibiliteit. De gecertificeerde VLA Ventilatiekeurspecialisten hebben dit allemaal in zich. De vakbekwaamheid van de installateurs wordt gewaarborgd door de erkenningsregeling ‘ventilatievoorzieningen voor woningen en gebouwen’ van InstallQ. Het nalaten van onderhoud kan een slechter functionerend systeem en een ongezond binnenklimaat veroorzaken, wat kan leiden tot schade voor bewoner en woning. Zorg dus voor periodiek onderhoud en sluit een onderhoudscontract af met een bedrijf dat werkt volgens de richtlijnen van het VLA.

Waarom een keurmerk?
Het binnenklimaat van woningen kan beter, voor zowel koop- als huurwoningen. Waarbij je bij een koopwoning zelf verantwoordelijk bent, is dat bij een huurwoning de woningcorporatie. Zij zorgen voor onderhoud en wooncomfort van de woningen. De kwaliteit van binnenlucht is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Om die binnenluchtkwaliteit naar een hoger niveau te krijgen is het Ventilatiekeur ontwikkeld. Het Ventilatiekeur is gericht op woningventilatie van woningen en zorgt, door een specifieke onderhoudsmethode, voor een betere kwaliteit van de binnenlucht. Het keurmerk kan uitsluitend door gecertificeerde Ventilatiekeur specialisten worden afgegeven waardoor garantie op onderhoud en binnenluchtkwaliteit gegarandeerd is.

Ventilatie experts lanceren samen VLA Ventilatiekeur op de renovatiebeurs


Gerichte checklist
De ISSO 63 norm schreef al voor dat ventilatiesystemen regelmatig aandacht moesten krijgen. Het VLA Ventilatiekeur houdt in aanvulling hierop ook rekening met externe factoren, die zorgen voor snellere of juist meer langzame vervuiling. De VLA gebruikte deze kennis om een concrete checklist op te stellen, die de schoonmaakfrequentie beter bepaalt. Het effect is dat men steeds op het juiste moment controleert, reinigt of vervangt.

Onmisbare norm
De VLA verwacht dat woningeigenaren en -beheerders en bewoners het VLA Ventilatiekeur goed ontvangen. Met de toename aan allergieën, discussies over CO2-uitstoot en microbiologische processen, is men zich steeds bewuster van het effect van luchtkwaliteit. De VLA Ventilatiekeur zorgt voor een onmisbare norm ten aanzien van het functioneren van het ventilatiesysteem in relatie tot het binnenklimaat.

Interesse?
Woningeigenaren en -beheerders die belangstelling hebben voor het Ventilatiekeur kunnen terecht op www.ventilatiekeur.nl voor meer informatie.

Over VLA
De Vereniging Leveranciers van Luchttechnische Apparaten (VLA) vertegenwoordigt fabrikanten, leveranciers en dienstverleners op het gebied van luchttechnische apparaten die actief zijn op de Nederlandse markt. VLA heeft zich ontwikkeld tot dé gesprekspartner van de overheid en politiek, waar het gaat om goede ventilatie en het belang hiervan voor een gezond binnenklimaat. VLA wordt dan ook nauw betrokken bij nieuwe wet- en regelgeving op dit gebied. Op Europees niveau werkt VLA samen met de belangenorganisatie Eurovent.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.