Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Veelzijdig & smart in al zijn facetten

Veelzijdig & smart in al zijn facetten

Appartementen Oostenburg krijgen zéér krachtige, flexibele en plug-and-play deurcommunicatiesystemen

Oostenburg was eeuwenlang het centrum van handel en industrie. Nu wordt het eiland ontwikkeld tot een gevarieerde wijk, met een mix van sociale, middensegment en vrije sector huurwoningen, koopappartementen, zelfbouwwoningen, ontspanningsplekken, horeca en bedrijvigheid, waar Amsterdam nog echt Amsterdams is: stoer, avontuurlijk en charmant, zoals wonen en werken in de stad bedoeld is. De appartementen worden hoogwaardig afgewerkt met houten kozijnen, luxe sanitair en ‘smart electronics’. Het innovatieve IP-deurcommunicatiesysteem van Vercoma sluit hier perfect op aan. Met iPlusBUS van Beoview profiteren de betrokken E-installateurs van alle voordelen van een 100% stekerbaar systeem, terwijl bewoners de vruchten plukken van een toekomstproof deurcommunicatiesysteem dat aan alle gestelde eisen voldoet.

Het exclusief door Vercoma Communicatie Systemen gevoerde IP-deurcommunicatiesysteem van Beoview wordt onder andere toegepast in de blokken 2, 3, 5, 6, 8, 9 en 10. Ook wordt het systeem geïnstalleerd in Oostenburg Kavel 3, een deelproject met 334 appartementen dat ook wel bekendstaat als de monumentale Werkspoorhallen. “Ons innovatieve iPlusBUS deurcommunicatiesysteem stond reeds voorgeschreven in de bestekken”, vertelt Arjan Schouten, Manager Sales & Service bij Vercoma. “In nauwe samenwerking met ETB Cas Sombroek, Blom Elektrotechniek en Klaver Technisch Bedrijf hebben wij de systemen voor ieder afzonderlijke blok gefinetuned. Op onze assemblage-afdeling in Wormerveer hebben wij de deurcommunicatiesystemen bovendien verder geëngineerd, geconfigureerd en geprogrammeerd, zodat de installateurs alles plug-and-play kunnen aansluiten.”

100% stekerbaar, krachtig en snel

Met iPlusBUS van Beoview biedt Vercoma een futureproof, zéér krachtig en flexibel deurcommunicatiesysteem, dat onbeperkte afstanden kan overbruggen en een onbeperkte aansluitcapaciteit heeft. “iPlusBUS biedt alle voordelen van full-IP deurcommunicatietechniek, maar dan in combinatie met de bekende traditionele simpele bus-infrastructuur”, aldus Schouten. “Andere IP-systemen op de markt zijn ster-bekabeld, waardoor de aanleg complex én duur is. iPlusBUS brengt hier verandering in. Dankzij dit deurcommunicatiesysteem hebben installateurs al die extra bekabeling namelijk niet meer nodig. Het systeem is 100% stekerbaar, dus enorm snel én flexibel te installeren. Bovendien is iPlusBUS prijstechnisch zeer concurrerend tegenover traditionele 2-draadssystemen. Op het complete systeem wordt door Vercoma maar liefst 5 jaar garantie geboden.”

Flexibel en altijd up-to-date.

Dankzij kosteloze firmware-updates blijft iPlusBUS tot in de lengte van jaren up-to-date. Ook kan het systeem flexibel aangepast of uitgebreid worden. Zo is het mogelijk om een belpaneel bij de eigen voordeur te plaatsen of om extra monitoren toe te voegen. “Het aantal gelijktijdige gesprekskanalen is praktisch onbeperkt”, aldus Schouten. “Doordat een server ontbreekt, kunnen de iPlusBUS units razendsnel en peer-to-peer met elkaar communiceren. Om een optimale veiligheid en privacy te borgen, worden alle commando’s voor video, audio én data AES256 encrypted.”

Bij de entrees van de diverse woonblokken komen aluminium ‘2 x 2 module’ code-scroll panelen van Vercoma, in verschillende maatvoeringen. “Bij de Werkspoorhallen daarentegen is gekozen voor onze compacte BEOTOUCH-C touchscreen panelen”, vertelt Schouten. “Dankzij het gebruik van 316L stainless steel (RVS) in combinatie met een zwarte touchscreen en vlakke vormgeving sluiten deze panelen in uitstraling perfect aan bij het industriële karakter van de monumentale hallen. Zo bieden wij voor elk blok én elke architectuurstijl op Oostenburg een passende oplossing.”

Wifi inklikmodule

In de appartementen worden de zeer fraaie 7″ video-touchscreen BEOVIEW7 Lite-S monitoren ge­ïn­stalleerd. Een deel van deze monitoren is voorzien van een BWCM Wifi inklikmodule, zodat bewoners oproepen eventueel ook op hun smart­phone kunnen ontvangen. In de appartementen waar sec de monitoren wordt geplaatst, kan deze module in de toekomst eenvoudig worden toe­gevoegd. Ook op dit vlak wordt dus een maximale flexibi­liteit geborgd.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.