Inprinted
01:23
09-07-2018

Vandaag besteld, morgen in huis

Gegraveerde merkplaatjes voor installaties, van veiligheidsstickers tot kabelcoderingen, wil je als installateur graag snel en foutloos geleverd hebben. Industrieel graveerwerkspecialist DirectSigns richt zich met succes op deze niche in de markt. “Alle bestellingen worden binnen 24 uur geleverd, ongeacht hoe groot de order is”, vertelt directeur en operations manager Nederland Lasse Rijns Tjällldén. 

Het van origine Zweedse bedrijf werd in de jaren negentig opgericht door elektricien Stefan Gustafson. Hij liep bij het bestellen van gegraveerde plaatjes tegen allerlei problemen aan. Kleine nummerreeksen konden niet worden geleverd door het spaarzame aantal leveranciers, er ging vaak veel mis in de bestelling van fax tot kant-en-klaar product en het kon weken duren voor de plaatjes werden geleverd. Dat moet beter kunnen, vond de Zweed. 


Directeur en operations manager Nederland Lasse Rijns Tjällldén.

Heel handig
Nu, ruim twintig jaar later, heeft zijn in merkplaatjes gespecialiseerde bedrijf circa 20.000 klanten in Zweden en is het ook succesvol op de Noorse, Finse, Deense en Duitse markt. In Duitsland heeft DirectSigns inmiddels een productiefaciliteit van 1.200 m2. In 2016 besloot het bedrijf in Nederland van start te gaan. 

Ook in ons land slaat het concept aan. “Wat wij terugkrijgen van installateurs is dat ze het heel handig vinden”, legt Rijns Tjälldén uit. “Bestellen is namelijk heel eenvoudig. Je gaat naar onze website directsigns.nl. Met onze webtool SignStudio kun je zelf je plaatjes ontwerpen, inclusief eigen logo’s of afbeeldingen. Daarna maak je een account aan. Binnen een kwartier heb je, zonder offerte, je bestelling geplaatst. Op YouTube staat een filmpje waar een korte demonstratie van de webtool wordt gegeven, zodat er geen enkele onduidelijkheid hoeft te bestaan.”

Volledig geautomatiseerd
Doordat het proces volledig is geautomatiseerd, kunnen bestellingen gegarandeerd binnen 24 uur worden geleverd. De door de klant ingevoerde data wordt gebruikt voor de bevestiging van de bestelling, als factuurbasis en voor het programmeren van de lasergraveermachines. Zelfs de adres­labels voor het versturen per post worden door het systeem automatisch aangemaakt. Alle klant- en projectgegevens worden op de servers van DirectSigns opgeslagen en zijn vanaf welke plek ter wereld ook toegankelijk. 

“Het is een businessmodel dat werkt”, zegt Rijns. “Onze boodschap is simpel: goede plaatjes snel leveren. We kunnen dit waarmaken doordat we ons focussen op de eenvoudige, puur functionele plaatjes. Daarvoor is geen overleg met de architect nodig, de installateur kan deze probleemloos zelf maken. Mochten er toch nog vragen zijn, dan is onze klantenservice dagelijks bereikbaar tussen 08.00 en 19.00 uur, telefonisch of per email.”     

Tekst Margot Visser    |    Beeld DirectSigns

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Installatie en Bouw Nederland partners

jaar labeltje high resexit Dann