Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Van Tsjechische start-up naar nummer één van de mondiale IP-intercommarkt

Van Tsjechische start-up naar nummer één van de mondiale IP-intercommarkt

Het is mei 1991, 18 maanden na de val van de Berlijnse Muur. In heel Centraal- en Oost-Europa vinden turbulente omwentelingen plaats. Drie vrienden lanceren een start-up in de Na Nivách-straat in Praag. Ze zien kansen in de snelgroeiende telecommunicatiesector. Ze noemen het bedrijf ‘2N Telekomunikace’ (‘2N’ staat voor de 2 n’en in de straatnaam waar zij begonnen zijn) en lanceren binnen 6 maanden de eerste ATEUS 280 telefooncentrale. Al snel wedijvert 2N bovendien met Siemens en Panasonic om het leiderschap van de Tsjechische markt voor telefooncentrales….

Snel vooruit naar 2008, de piek van de financiële crisis. 2N kiest opnieuw een gedenkwaardig historisch moment uit om de eerste IP-intercom ter wereld op de markt te brengen. De Helios IP Vario is een gamechanger in de industrie….

Binnen 8 jaar groeit 2N uit tot de nummer één van de mondiale IP-gebaseerde intercommarkt. Het bedrijf blijft echter in beweging, ontwikkelt in 2018 de eerste LTE Intercom en lanceert in 2019 nieuwe antwoordpanelen. Het aanbod omvat nu een volledig scala aan oplossingen voor beveiliging, toegangscontrolesystemen voor gebouwen en communicatie binnen gebouwen. Ook geografisch is het bedrijf gegroeid. Er zijn nu teams actief op acht verschillende locaties, verspreid over vier continenten, met uitgebreide distributienetwerken over de rest van de wereld.

all 2 kopieren

2N Telekomunikace bestrijkt het gehele scala aan oplossingen op het gebied van beveiliging, toegangscontrolesystemen en interne communicatie in gebouwen met het accent op contactloze technologie.

 

Echter, zelfs voor een onderneming met een historie als die van 2N is de tijd van COVID-19 een roerige periode. Wat heeft de toekomst in petto voor de toegangscontrolebranche? 2N gokt op drie ontwikkelingen, waaronder een versnelling van de vraag naar slimmere toegangscontrolesystemen. Nog voor het begin van de huidige crisis investeerde het bedrijf 13% van zijn inkomsten terug in R&D, en dat blijft zo. De focus voor innovatie ligt met name op mobiel. De producten van 2N zijn al geschikt voor Bluetooth, smartphone en tablet, waardoor klanten deuren kunnen openen via de 2N®Mobile Key die op hun mobiele apparaat is geïnstalleerd. Dit is vooral de laatste maanden sterk opgekomen, omdat het deurtoegang en liftbediening mogelijk maakt zonder dat men een intercom of bedieningsunit hoeft aan te raken.

Ook verwacht 2N meer integraties waarin producten van uiteenlopende bedrijven zijn verwerkt om complete, alomvattende veiligheidssystemen aan te kunnen bieden. Om die reden maakt 2N gebruik van een open protocol en ontwikkelt het producten die door middel van een integratiehub met die van andere bedrijven geïntegreerd kunnen worden. De toekomst van de branche, zo stelt het bedrijf, ligt in het maximaliseren van de effecten van partnerschappen ten gunste van de klant.

adobestock 308790376 id view narrow kopieren

2N® Indoor View answering unit.

 

Ten derde is 2N van mening dat design nadrukkelijker in het brandpunt van de belangstelling komt te staan, omdat architecten en projectontwikkelaars ernaar streven om elk onderdeel van hun project maximaal uit te nutten. Met name bij luxueuze onroerende goederen kan de esthetische waarde van toegangscontrole net zo belangrijk zijn als de functionaliteit en 2N werkt al vele jaren met prijswinnende ontwerpers. Daarom zijn de oplossingen van 2N onderdeel van tal van prijswinnende architectuurprojecten en heeft het bedrijf met haar eigen producten belangrijke internationale designprijzen als Red Dot en IF Design gewonnen.

Volgend jaar wordt 2N 30 jaar; een jubileum in alweer een ongekend roerige periode wereldwijd. In deze drie decennia is het bedrijf gegroeid van een kleine start-up tot een mondiale leider op het gebied van IP-gebaseerde toegangscontrolesystemen. Om die positie te behouden, zal 2N op dezelfde snelheid moeten blijven innoveren.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.