Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
VSK

Van meet- en regeltechniek naar gebouwen die leven. Nieuwe producten en ontwikkelingen op VSK

INST-&-BOUW
Webeasy laat op VSK zien wat de ontwikkelingen zijn op het gebied van meet- en regeltechniek.

Tekst | Desiree Pennings

Beeld | Webeasy

12 mei 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Gebouwbeheerders en -gebruikers stellen steeds hogere eisen aan gebouwen op het gebied van duurzaamheid, flexibiliteit, een goed binnenklimaat en een gezonde werkomgeving. Ontwikkelingen in de installatietechniek gaan daardoor razendsnel. Dat geldt ook voor de ontwikkelingen bij Webeasy. Van meet- en regeltechniek naar data, naar slimme gebouwen die leven.

De Webeasy software werd nóg efficiënter en gebruiksvriendelijker.

Webeasy maakt alle installatieonderdelen in een gebouw transparant via elke webbrowser, tablet of smartphone. Daarmee is de alles-in-één-formule geschikt voor elk project, ongeacht het merk, het moment of de plaats waar u zich bevindt. Dit is in de loop der jaren uitgegroeid tot het slimme gebouwbeheersysteem waarbij duurzaamheid en gebruikerswensen centraal staan.

Webeasy 3

“Al zeventien jaar realiseren we regeltechnische projecten met ons product Webeasy”, zegt Paul Straver, commercieel directeur bij Webeasy. “Meer dan een jaar geleden is Webeasy 3 gelanceerd, dat zich heeft bewezen als een stabiel en modern product.” Webeasy 3 heeft een totaal nieuwe look and feel gekregen en de regeltechnische bibliotheek is flink uitgebreid. De inbedrijfsteller of servicetechnicus kan direct via de browser zelf programmeren of instellingen aanpassen. Dat maakt de software gebruikersvriendelijk en efficiënter. Bestaande regeltechnische installaties van Webeasy met oudere softwareversies blijven de komende jaren ook gewoon ondersteund met updates en upgrades.

Geen licenties

Webeasy is een open systeem. Nu, met de opkomst van slimme gebouwen, wordt dat steeds belangrijker. Tenslotte wil je steeds meer installaties koppelen of integreren. Op deze manier kun je met Webeasy steeds meer data vergaren uit de diverse installaties. Bij Webeasy zit deze technologie standaard on board; je hoeft geen extra licenties aan te schaffen.

Gebouwen die leven

“Onze systemen werken steeds efficiënter en duurzamer, volledig gericht op het gebouw en zijn gebruikers. Daarvoor hebben we de smart multisensor”, aldus Straver. De multisensor werkt op basis van Internet of Things (IoT), waarmee hij diverse variabelen meet, zoals ruimtetemperatuur, relatieve vochtigheid, CO2, fijnstof, lichtsterkte en geluidsniveau. Hij kan op alle gebouwbeheersystemen aangesloten worden. Zo past het gebouw zich aan de actuele omstandigheden aan.

Door het actuele gebruik om te zetten naar trends kan deze data gebruikt worden voor uitgebreide rapportages, aldus Straver. “Steeds meer mensen willen beschikken over rapportages voor energie- en CO2-besparing. Dat is een thema dat de komende jaren blijft spelen. Niet alleen de installaties besturen, maar ook inzicht en rapportages. Mede om aan te kunnen tonen dat het gebouw voldoet aan wetten en regels. Webeasy breidt dat verder uit met realtime analytics.”

De perfecte combinatie

Webeasy vergaart data via de multisensor waardoor het mogelijk is om installaties bij te stellen op basis van actueel en historisch gebruik van een gebouw. Zo komt een gebouw écht tot leven. Met realtime analytics worden automatisch meldingen verstuurd wanneer meetwaarden afwijken van de gewenste condities. Ook worden er mogelijkheden gecreëerd om het gebouwgebruik te optimaliseren. “Deze software wordt steeds intelligenter, waardoor we data met elkaar kunnen vergelijken en installaties verder kunnen optimaliseren in het kader van duurzaamheid en comfort”, aldus Straver.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Installatie & Bouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%