Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Van het aardgas af? Ontdek de mogelijkheden van vloerverwarming!

Van het aardgas af? Ontdek de mogelijkheden van vloerverwarming!

MAGNUM Heating adviseert, produceert en levert al bijna 30 jaar vloerverwarmingssystemen voor comfort en safety, inclusief bijbehorende controlesystemen. “Met behulp van onze watergedragen en elektrische systemen zorgen wij voor warmte en continuïteit in zowel de woningbouw als utiliteit”, vertelt Sales Director Michael Utermark. “Doordat de vloerverwarmings- en controlesystemen in eigen huis worden gemaakt, met kwalitatief hoogwaardige materialen en voor een concurrerende prijs, kunnen we zeer snel schakelen. Ook kunnen we snel en flexibel inspelen op vragen, trends en verwachtingen in de markt. Bijvoorbeeld met betrekking tot de energietransitie.”

Voor wie toch de voorkeur geeft aan een watergedragen systeem, biedt MAGNUM HEATING sinds vorig jaar ook het MAGNUM HeatBoard W systeem.

Om klimaatverandering tegen te gaan en onze luchtkwaliteit te verbeteren, moeten we anders omgaan met energie, water en fossiele grondstoffen. Op het gebied van wonen betekent dit heel concreet dat we minder of zelfs volledig onafhankelijk moeten worden van aardgas. Voor de verwarming van onze woningen is de combinatie van vloerverwarming en een warmtepomp in dit kader een logische stap, weet Utermark. “Wanneer de vloerverwarming gecombineerd kan worden met zonnepanelen, wordt zelfs zelfvoorzienend wonen mogelijk.” Als gevolg van de schaarste aan componenten en installateurs echter loopt de wachtrij voor een warmtepomp steeds verder op. Daarom roept Utermark op om ook alternatieve mogelijkheden te onderzoeken, zoals elektrische vloerverwarming.

In plaats van een elektrische kabel maakt MAGNUM HeatBoard W gebruik van een watergedragen 12 mm MAGNUM Tube vloerverwarmingsbuis. Per 1 m2 is ongeveer 8 m1 MAGNUM Tube nodig.

Zwevend droogbouw vloerverwarmingssysteem 

Speciaal voor de droge harde vloerenmarkt (hout, parket en laminaat) biedt MAGNUM Heating het revolutionaire MAGNUM HeatBoard E systeem. “Dit systeem dicht een belangrijk gat in bijvoorbeeld de appartementenmarkt”, aldus Utermark. “Groot voordeel is namelijk dat het HeatBoard-systeem zwevend gelegd kan worden, waardoor contactgeluid sterk wordt verminderd. Bovendien is het storten van vloeren, frezen van sleuven en/of aanbrengen van tegellijmen niet aan de orde. Het systeem kan eenvoudig gedemonteerd worden wanneer de huurder zijn appartement verlaat. En ook de (re)montage is heel eenvoudig.”

Aan de basis van MAGNUM HeatBoard E ligt een High-Density EPS-plaat met een aluminium toplaag. “De systeemplaten kunnen snel en eenvoudig als puzzelstukken op de droge vloer worden uitgespreid en gekoppeld. Doordat de platen met een hobbymes op maat te snijden zijn, kan de gehele vloer zonder kieren en gaten worden afgedekt. Vervolgens kan een losse MAGNUM 

HeatBoard Cable van 7 mm in de voorgevormde kabelgoten worden geklemd en aangesloten worden op de digitale en remote bedienbare MAGNUM Remote Control WiFi thermostaat met vloersensor, die voor een gelijkmatige opwarming van de vloer zorgt.” Dankzij de digitale thermostaat én gratis MAGNUM Heat app voor iOS of Android kunnen bewoners vanaf elke plek en tot op de minuut nauwkeurig bepalen welke ruimtes wanneer verwarmd moeten worden, benadrukt Utermark. “Hierdoor wordt nergens energie verspild. Dit komt niet alleen ons milieu, maar ook onze portemonnee ten goede.”

Speciaal voor de droge harde vloerenmarkt (hout, parket en laminaat) biedt MAGNUM Heating het revolutionaire MAGNUM HeatBoard E systeem, dat zwevend gelegd kan worden.

Ook in een watergedragen variant

Voor wie toch de voorkeur geeft aan een watergedragen systeem, biedt MAGNUM HEATING sinds vorig jaar ook het MAGNUM HeatBoard W systeem, dat over dezelfde opbouw en voordelen als MAGNUM HeatBoard E beschikt. In plaats van een elektrische kabel wordt hier echter gewerkt met een watergedragen 12 mm MAGNUM Tube vloerverwarmingsbuis. De vaste buisafstand hierbij is 12,5 cm. “Per 1 m2 is ongeveer 8 m1 MAGNUM Tube nodig”, vertelt Utermark. “De vloer kan vervolgens worden afgedekt met de meegeleverde viltlaag, waarop de topvloer kan worden aangebracht.” Net als MAGNUM HeatBoard E is MAGNUM HeatBoard W uitstekend te combineren met harde droge vloersystemen (laminaat, hout en parket). “Bij zachte vloerbedekking (tapijt, pvc-laminaat en vinyl) moet eerst egaliserend materiaal tussen het verwarmingssysteem en de vloerbedekking worden aangebracht. Naar wens van de eindgebruiker kan MAGNUM HeatBoard W gecombineerd worden met zowel een cv-ketel, elektrische boiler of warmtepomp en zonnepanelen.”

Efficiënte verwarming van vloer én wand

Een zeer mooi en eenvoudig te monteren systeem is ook MAGNUM Slimfit, voor zowel vloerverwarming als wandverwarming. “MAGNUM Slimfit bestaat uit kunststof matten (tegels), die eenvoudig aan elkaar kunnen worden geklikt”, aldus Utermark. “Vervolgens kan met hetzelfde gemak de 12 mm vloerverwarmingsbuis in de matten worden geklemd.” Door MAGNUM Slimfit zowel op de wand als vloer toe te passen, kan het systeem in bijvoorbeeld kleine badkamers functioneren als hoofdverwarming. “Hierdoor hoeven geen separate radiatoren meer aangesloten te worden.” De open structuur van de tegels zorgt voor een perfecte hechting van de gietvloer met de basisvloer. “Wanneer het systeem wordt toegepast op de wand, dan ondersteunt de mat bovendien het stucwerk en gedraagt MAGNUM Slimfit zich als een wapening.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.