Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Van der Valk Hotel, Zuidas | Van der Valk Hotel Zuidas krijgt stekerbare verlichtingsinstallaties

Van der Valk Hotel, Zuidas | Van der Valk Hotel Zuidas krijgt stekerbare verlichtingsinstallaties

Alle verlichtingsinstallaties in het nieuwe Van der Valk Hotel op de Amsterdamse Zuidas worden stekerbaar uitgevoerd. Zowel de 234 hotelkamers, de hotellobby, de gangen, het restaurant, de brasserie als de conferentie- en vergaderruimten worden voorzien van WAGO bekabelingen, koppelstukken, aansluitblokken en aftakelementen, in combinatie met het elektrische (schakel)materiaal van JUNG. “In dit project hebben we heel bewust voor stekerbaar installeren gekozen”, vertelt Huub Joosten, Projectmanager E bij Linthorst Techniek. “Vanwege de korte doorlooptijd, maar ook vanwege de repeterende handelingen die verricht moeten worden.”

Het stekerbare WAGO WINSTA®-systeem wordt overal gebruikt waar installatiemethoden worden herhaald of in een raster gepland zijn, bijv. in de bekabeling van rasters of inlegarmaturen.

 

“Stekerbaar installeren zorgt voor een minimale installatietijd, een aanzienlijke faalkostenreductie en een flinke besparing van (professionele) handjes op de bouw. Niet voor niets worden alle verlichtingsinstallaties volledig uitgeëngineerd, kant-en-klaar en just-in-time op dit project aangeleverd. Groothandel Technische Unie voert de regie over het prefab proces. Onze monteurs hoeven slechts nog de juiste kabels en stekers te koppelen”, vertelt Joosten. “In dit project hebben we heel bewust gekozen voor het WAGO WINSTA®-systeem, dat – ten opzichte van andere stekerbare producten – diverse extra’s biedt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om twee schakelelementen op één kabel aan te sluiten.”

WAGO WINSTA® stekerverbinding.

 

Het Amsterdamse Van der Valk Hotel is het eerste project dat Linthorst Techniek met het WAGO WINSTA®-systeem uitvoert. “Op basis van ons kamerboek – waarin de schakelingen en contactdozen voor dit project staan vermeld – hebben de WAGO accountmanagers de juiste producten voor dit project geselecteerd”, vertelt Joosten. “Voor aanvang van het project hebben we bovendien één proefkamer gemaakt, waarna nog enkele zaken zijn geoptimaliseerd en de stekerbare producten zijn besteld. Tijdens de uitvoering monitoren de accountmanagers nauwgezet onze voortgang. Regelmatig wordt de projectlocatie bezocht, om de installatiewijze te controleren en om eventuele vragen van onze monteurs te beantwoorden. Mede hierdoor lopen de werkzaamheden zeer voorspoedig. In een volgend project zullen we zeker weer voor WAGO WINSTA® kiezen.”  

In het Van der Valk Hotel zijn WAGO WINSTA®-verdeeldozen toegepast; een compacte verdeler voor stekerbare gebouwinstallaties.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.