Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nieuws

Vakmensen in de techniek aan het werk. ‘Technisch personeel selecteren is maatwerk’

Arnold-met-auto
Arnold de Jonge, directeur/eigenaar van Interselektie.

Tekst | Desiree Pennings

Beeld | Interselektie

17 juni 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Het is tegenwoordig niet makkelijk om aan goed personeel te komen in de bouw. De monteurs en engineers liggen niet bepaald voor het oprapen. Gelukkig is daar Interselektie. Dit technisch uitzendbureau detacheert door heel Nederland vakmensen in de techniek. Ben je zelf zo’n vakman op zoek naar gevarieerd werk? Dan zou je ook eens met Interselektie in gesprek kunnen gaan. De koffie staat altijd klaar.

Een voorbeeld van een project waar medewerkers via Interselektie aan het werk zijn, is de nieuwbouw voor Technische Unie in Alkmaar. Breedveld & Schröder huurde daar een groep elektromonteurs in, die de E-installatie verzorgen voor het gehele gebouw. Breedveld & Schröder is geen onbekende voor Interselektie, vertelt directeur/eigenaar Arnold de Jonge. “We zijn gestart in 1986 om ondersteuning te bieden in de techniek. Ons personeel is deels in vaste dienst en voert allerlei soorten projecten uit in de utiliteit, woningbouw, industrie, service en onderhoud. Het is dus erg divers werk.” Sommige personeelsleden zijn zelfs al meer dan 25 jaar lang in dienst, gaat hij verder. “Goede mensen houden we vast en daarnaast werven we continu mensen door heel Nederland, voor diverse opdrachtgevers.”

Doorgroeimogelijkheden

Ook bij Interselektie merken ze dat het steeds moeilijker wordt om aan goed personeel te komen. Daarom werft het bedrijf ook arbeidsmigranten. Deze mensen hebben eveneens een goede opleiding en spreken op zijn minst vloeiend Engels. Daarnaast is het intern opleiden van mensen een oplossing, denkt De Jonge. “Er komen niet veel techneuten meer van school af, terwijl het een heel mooi vakgebied is. Wij hebben een opleidingscentrum en bieden daarna doorgroeimogelijkheden. Iemand komt bijvoorbeeld werken als assistent monteur en groeit door tot monteur die bij verschillende klanten ingezet wordt. Onze technici kunnen zelf aangeven op welke projecten ze graag willen werken.”

Het komt ook regelmatig voor dat opdrachtgevers aangeven wie ze op hun project willen hebben. Het uitzendwerk bestaat namelijk helemaal uit maatwerk. De Jonge: “Soms is er één man personeel nodig en soms tien. Wij kijken wie het meest geschikt is, wie er in de planning vrij is en of er nieuwe mensen ingezet kunnen worden. Vooraf krijgen opdrachtgevers een overzicht van de mensen die beschikbaar zijn met hun CV erbij.”

In gesprek

Heb je als vakman interesse om te werken voor Interselektie? Het team gaat graag het gesprek met je aan. Dat kan in het echt of via Teams. Vervolgens wordt er afgesproken op een centraal punt om nader kennis te maken. “Ik ontmoet mensen graag in levenden lijve, zodat ik ze in de ogen kan kijken. Er werken op dit moment 150 techneuten voor ons, maar we zijn altijd op zoek naar nieuwe krachten. Ook potentiële opdrachtgevers kunnen altijd contact met ons opnemen”, aldus De Jonge.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Installatie & Bouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht