Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Uponor S-Press PLUS: dé nieuwe generatie perskoppelingen voor meerlagenleidingen!

Uponor S-Press PLUS: dé nieuwe generatie perskoppelingen voor meerlagenleidingen!

Uponor S-Press PLUS combineert zeer eenvoudige verwerking en optimaal ontwerp met hoge betrouwbaarheid.

  • Robuust: gemaakt van zeer corrosiebestendige materialen.
  • Zeker: zorgt voor een perfect persresultaat.
  • Eenvoudig: efficiënter ontwerpen met geoptimaliseerde doorstroming.
  • Smart: informatie direct beschikbaar via de QR-code.

Het nieuwe koppelingensysteem S-Press PLUS van Uponor zet nieuwe maatstaven voor drinkwater- en verwarmingssystemen. De geperfectioneerde S-Press PLUS koppelingen voldoen aan de meest kritische eisen van werkvoorbereiders en installateurs, waardoor de voorbereiding en de verwerking nog eenvoudiger en betrouwbaarder is geworden. De hoogwaardige en voor hygiënisch drinkwater geoptimaliseerde materialen zijn bestand tegen zeer sterke mechanische krachten, uiteenlopende drinkwaterkwaliteiten en chemische bestanddelen in beton. Het geoptimaliseerde ontwerp garandeert zeer lage drukverliezen en een optimale doorstroming zonder dode ruimten. Geavanceerde verwerkings- en controlefuncties, zoals de precieze persbekgeleiding en de diameterafhankelijke kleurgecodeerde folie, die na het persen gemakkelijk te verwijderen is, zorgen voor een nog snellere installatie. De S-Press PLUS koppelingen zijn verkrijgbaar in de diameters 16 tot 32 mm en zijn 100% compatibel met de bestaande meerlagenleidingen en persgereedschappen van Uponor. S-Press PLUS vervangt de bestaande S-Press en PPSU-koppelingen en combineert het beste van beide bestaande koppelingen in één unieke perskoppeling voor drinkwater- en verwarmingssystemen.

Na een succesvolle persing kan de folie met de diameterafhankelijke kleurcodering  eenvoudig verwijderd worden.

Robuust De hoge stabiliteit en bestendigheid van de S-Press PLUS perskoppelingen zijn het resultaat van de koppelingsbody van ontzinkingsbestendig messing of het hoogwaardige kunststof PPSU, in combinatie met roestvrijstalen pershulzen. Uitgebreide tests bewijzen dat de koppelingen met zeer hoge trekkrachten kunnen worden belast en een hoge weerstand tegen corrosieve stoffen in beton hebben. Alle materialen zijn opgenomen in de UBA-positieflijst van het Duitse Federale Milieuagentschap. Hierdoor zijn de S-Press PLUS koppelingen zowel geschikt voor drinkwater- als verwarmingsinstallaties.

Zekerheid van een perfecte persverbinding
De geoptimaliseerde vorm van de pershulzen en de nieuw ontworpen aanslagring zorgen voor een nauwkeurige geleiding van de persbek. Zichtvensters in de roestvrijstalen pershulzen zorgen voor een eenvoudige controle van de insteekdiepte van de leiding voordat deze geperst wordt. De roestvrijstalen pershulzen zijn omhuld met een diameterafhankelijke folie, voorzien van een QR-code. De folie kan gemakkelijk worden verwijderd na het persen. Samen met de ‘ongeperst niet dicht’ functie, biedt de verwijderbare folie een dubbele perscontrole. De kleurcodering en de duidelijk leesbare diameterindicatie zijn altijd gemakkelijk te herkennen. Installeren en persen van het KOMO/KIWA gecertificeerde systeem lukt hierdoor zelfs in omstandigheden met weinig licht of in krappe werkomgevingen.

Snelle planning en montagevriendelijke installatie
Het doorstroom geoptimaliseerde ontwerp van de koppelingen zorgt voor zeer lage drukverliezen. De koppelingen hebben één van de beste Zeta-waarden in pers- en meerlagenleidingsystemen. Bovendien kunnen de koppelingen worden verwerkt zonder vooraf ontbramen of kalibreren. Er zijn slechts drie stappen nodig voor de montage: knippen, invoegen, persen. Het slanke ontwerp van de voltooide persverbinding vergemakkelijkt het na-isoleren van de koppeling. Vanwege de 100% compatibiliteit van het nieuwe persfittingensysteem, kunnen bestaande systeemcomponenten zoals de Uponor Uni Pipe PLUS of Uponor MLC meerlagenleidingen en de bestaande persbekken van Uponor gebruikt worden.

 Technische Informatie via QR-Code beschikbaar
De QR-code op iedere koppeling biedt direct toegang tot technische informatie en tal van hulpmiddelen, zoals montagehandleidingen, werkinstructies, maar ook een database voor projectdocumentatie en toegang tot een online bestellijstmodule.

Bron: Uponor
Uitgelichte afbeelding: Met zijn robuuste constructie en een breed scala aan veiligheidsfuncties garandeert Uponor S-Press PLUS de eenvoudige en betrouwbare verwerking, zelfs onder moeilijke omstandigheden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.