Smitsair BV
01:06
29-05-2017

‘De uitstraling van vroeger, met de kwaliteit van nu’

In 2015 is door Havenbedrijf Rotterdam gestart met de herontwikkeling van de tweede fase van RDM Oost. De renovatie van de hallen van de grofsmederij en ketelmakerij maakten deel uit van deze fase. De Ketelmakerij stamt uit oorspronkelijk 1920 en werd in 1938 uitgebreid met de Grofsmederij.

Slavenburg Bouw heeft de renovatie van de Grofsmederij/Ketelmakerij uitgevoerd. Met respect voor het historische uiterlijk van het gebouw werden waar nodig daken vervangen, gevels hersteld of vervangen en ook de staalconstructie werd vervangen dan wel opgeknapt. Daarnaast maakten nieuwe ramen en deuren en een nieuwe entree met glazen puien deel uit van de renovatie.

Smitsair BV

In 2015 heeft Slavenburg Bouw contact gezocht met Smitsair. Omdat aan beide lange zijden van het gebouw luchtroosters waren geplaatst voor de ventilatie van de hal. Deze roosters waren in (zeer) slechte staat en moesten in het kader van de gevelrenovatie vervangen worden, waarbij het uiterlijk van de nieuw te plaatsen rooster zoveel mogelijk overeen moest komen met de bestaande situatie.

Bij Smitsair waren ze daarvoor aan het juiste adres. Het bedrijf werkte twee opties uit, waaronder het vervangen van de bestaande roosters door een standaard type uit het leveringsprogramma van Smitsair. De tweede optie betrof het vervangen van de bestaande roosters door projectspecifiek ontwikkelde roosters, die zoveel mogelijk het uiterlijk van de bestaande roosters benaderden.

Smitsair BV

Uiteindelijk is voor de tweede optie gekozen. Nadat Smitsair de bestaande situatie had ingemeten, zijn voor dit project 456 meter speciale stalen roosters ontwikkeld en geproduceerd, met een hoogte van 965 mm. Ook de benodigde montagestijlen en afwerkprofielen zijn door Smitsair geproduceerd. De roosters zijn door Smitsair voorzien van een tweelaags poedercoatsysteem in een Custom Made kleur. De roosters zijn in fasen, in losse onderdelen, naar het werk getransporteerd en op het werk geassembleerd en gemonteerd door monteurs van Smitsair, waarbij een goede coördinatie met de bouwer van essentieel belang was. Ook gezien het soms wat onvoorspelbare karakter van de renovatiewerkzaamheden.

Smitsair BV is trots een bijdrage te hebben geleverd aan de renovatie van dit unieke gebouw, op deze unieke locatie.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Lees meer over: Projecten , RDM Oost , Renovatie , Smitsair BV

Installatie en Bouw Nederland partners

Zelfregelende klimaatoplossingenStrukton Worksphere