Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Uitbreiding voor Dusseldorp in Alkmaar: Twee renovaties in één project

Uitbreiding voor Dusseldorp in Alkmaar: Twee renovaties in één project

Op het moment dat er naast de BMW en MINI garage van Dusseldorp Automotive in Alkmaar twee panden beschikbaar kwamen, bedacht de autodealer zich geen moment. Dit was dé kans om een eigen werkplaats en showroom voor de groeiende MINI afdeling te creëren. Voor het derde pand op het terrein was ook al een bestemming bedacht: de allereerste Dusseldorp BMW Motorrad vestiging. Aan Hollander Techniek de taak om deze twee sterk verouderde panden te strippen en te renoveren.

Hoogste prioriteit voor de werkplaats van MINI

Aangezien de omvang van dit project zo groot was, is ervoor gekozen om eerst het pand van MINI te renoveren en daarna het pand van BMW Motorrad. Bij het nieuwe pand voor MINI, bestaande uit een showroom van 900 m² en een werkplaats van 600 m², had de werkplaats de hoogste prioriteit. Door het gebrek aan capaciteit in de werkplaats van BMW moest de werkplaats van MINI zo snel mogelijk verhuisd worden. Projectleider Utiliteit van Hollander Techniek Jeroen Herms: “We hebben het nieuwe pand van MINI volledig voorzien van nieuwe elektrotechnische installaties. Hierbij kun je denken aan nieuwe verlichting, kracht- en data-installaties en inbraak- en brandbeveiliging. Daarnaast hebben we de werktuigbouwkundige installaties aangepast, zijn de cv-ketels vervangen en is het sanitair vernieuwd.” Na de werkplaats is ook de nieuwe showroom van MINI elektrotechnisch gestript en vervolgens volledig gerenoveerd. Daarnaast is het gehele pand voorzien van een nieuwe inbraak-, brand- en ontruimingsinstallatie.

Verlichting die past bij een stoer en ruig interieur

Waar iedereen wist hoe het pand van MINI er ongeveer uit moest komen te zien, was dat bij het pand voor BMW Motorrad nog onduidelijk. Herms: “Samen met Dusseldorp en de architect zijn we gaan kijken naar het pand en hebben we de uitstraling, het interieur en de indeling bepaald. Het moest ruig, stoer en industrieel worden. Aan ons de taak om voor de bijpassende installaties te zorgen. Zo hebben we meegedacht over een sterk verlichtingsplan. Belangrijk hierbij was het goed uitlichten van de motoren, de ‘bikers area’ en de stoere elementen van het pand, zoals de bakstenen muur.”

dsc07729 0001 kopieren

Duurzame samenwerking

Voor Herms is dit niet het eerste project voor Dusseldorp Automotive: “Hollander Techniek is sinds jaar en dag verbonden aan Dusseldorp. Ik ben al bij meerdere renovaties zoals deze betrokken”, vertelt hij. “Iedere keer is het gaaf om te zien dat we van een verouderd pand een super strakke showroom of werkplaats kunnen maken, die past bij de tijd van nu. Ieder pand heeft zo zijn uitdagingen, maar nog belangrijker: overal is een oplossing voor te bedenken.” Inmiddels is de renovatie van de twee panden in Alkmaar afgerond, maar de ‘overige’ werkzaamheden gaan nog door. Herms: “Op dit moment zijn we nog bezig met de terreinbeveiliging van het buitenterrein rondom de drie panden. Het terrein wordt middels thermische camera’s in combinatie met PTZ-camera’s goed in de gaten gehouden. Met dit systeem is het mogelijk dat er na een signalering van een verstoring, met behulp van thermische camera’s, direct kan worden meegekeken door de meldkamer. De meldkamer kan vervolgens adequaat handelen en indien noodzakelijk de politie alarmeren.”

Eigen initiatief en flexibel

Michiel Puyenbroek, Manager Vastgoed & Projecten van Dusseldorp Automotive, vertelt: “Wij vinden vooral de kwaliteit erg belangrijk. Onze panden moeten er strak uitzien. Dat geldt ook voor alle installaties en dat snapt Hollander Techniek. Iedereen van Hollander werkt ook volgens onze kwaliteitsstandaarden, waardoor ik gerust weg kan gaan.” Waar de werkzaamheden bij het pand van MINI snel duidelijk waren, was het bij het BMW Motorrad pand net een tikje anders. Puyenbroek: “Ondanks dat er geen verschillen zijn in de installaties, is de uitstraling toch heel anders. We wisten dat het stoer en ruig moest worden, maar van welke verlichting daar goed bij past, hadden we geen idee van. Gelukkig heeft Hollander Techniek ons geholpen met het opstellen van een goed lichtplan. De installateur heeft ons verschillende armaturen laten zien, waardoor we een weloverwogen keuze konden maken. Die eigen inbreng en het juiste advies maakt onze samenwerking heel prettig. Daarnaast vind ik de flexibiliteit waarmee Hollander Techniek werkt, heel positief. Toen de installateurs bezig waren met de verlichting in de MINI showroom bijvoorbeeld, kwamen de bruggen voor de werkplaats binnen. Voor ons was het heel belangrijk dat die bruggen snel operationeel waren. Hollander Techniek heeft op dat moment de planning omgegooid en direct de bruggen geïnstalleerd, zonder dat de planning van de verlichting uitliep. Echt perfect! Het is dan ook niet voor niets dat wij Hollander Techniek keer op keer vragen bij een nieuwbouw of renovatie van onze locaties.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.