Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
HVAC

Uitbreiding Sanpress Inox-programma

viega_sanpress_inox_-g_0211_xl

18 april 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Het roestvast stalen Sanpress Inox G perssysteem van Viega wordt in standaard en XL-uitvoering veelvuldig toegepast in installaties voor (proces)technische gassen, oliehoudende perslucht, biogassen, e.d.. Recent werd het XL-programma uitgebreid met twee nieuwe overgangstukken.

Het Sanpress Inox G-programma wordt toegepast in omgevingen waarin materiaal en techniek aan de hoogste belastingen worden blootgesteld en waar absolute veiligheid op de eerste plaats staat. Naast de standaarduitvoering omvat het roestvast stalen Sanpress Inox G-programma ook een XL-uitvoering, waardoor het perssysteem leverbaar is in de maten 15 t/m 108 mm.

Deze laatste uitvoering werd recent weer uitgebreid met twee overgangstukken. De Sanpress Inox G XL overgangstukken zijn aan één zijde uitgevoerd met persaansluiting; de andere zijde is voorzien van buitendraad. De nieuwe XL-overgangstukken worden geleverd inclusief HNBR afdichtelement. Deze heeft een temperatuurbereik van -20 tot +70 °C. Door het grote bereik is het materiaal koude-elastisch, warmtestabiel en chemisch bestand tegen zuurstof en ozon.

Voor een comfortabele installatie, is het overgangstuk voorzien van steeksleutelvlak. Veiligheid wordt in alle afmetingen onder meer gegarandeerd door het bekende Viega SC-Contur. Deze zorgt ervoor dat niet-geperste verbindingen bij de dichtheidscontrole zichtbaar zijn.

De nieuwe overgangstukken, model 0211 XL, zijn leverbaar in twee varianten: 76,1 x R2½ en 88,9 x R3. De geïntegreerde snijring en scheidingsringen zorgen voor een betrouwbare verbinding en optimale bescherming van het afdichtelement. De hulpstukken lenen zich voor de Sanpress Inox buizen model 2203/2205.

Sanpress Inox G

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Installatie & Bouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht