Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Installatietechniek

Uitbreiding luchtbehandelingskast. Plug and play koelen, verwarmen en ventileren

Dankzij een uitbreiding van de ClimaPac hoeven installateurs vanaf medio juni bij de installatie enkel nog te zorgen dat deze luchtbehandelingskast is aangesloten op het stroomnet.

Frame_ClimaPac_Compact_ice23456
De ClimaPac kan naast het koelen en verwarmen van een gebouw ook worden gebruikt voor een goede ventilatie.

Tekst | Tim van Dorsten

Beeld | Stulz Groep BV

21 juli 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

“Met deze uitbreiding bieden we bedrijven met één kast de mogelijkheid om hun gebouw op een all-electric manier zowel te koelen, te verwarmen als goed te ventileren”, vertelt Evert van Merkestijn, accountmanager bij STULZ Groep BV.

Met de uitbreiding is de ClimaPac een compleet apparaat geworden.

Naar aanleiding van vragen van installateurs en diverse klanten besloot leverancier in klimaatoplossingen STULZ Groep BV om luchtbehandelingskast ClimaPac uit te breiden. Met deze uitbreiding zorgt het bedrijf voor een apparaat dat beschikt over twee bijzondere eigenschappen. Ten eerste een frame inclusief warmtepompen van het merk Mitsubishi Heavy Industries, waar STULZ in Europa de grootste importeur van is. Daarnaast beschikt de unit over een warmteterugwinningsunit. Hierdoor kan de ClimaPac naast het koelen en verwarmen van een gebouw ook worden gebruikt voor een goede ventilatie. “Met deze uitbreiding is de ClimaPac een compleet apparaat geworden”, vindt Van Merkestijn. “Goede ventilatie is het afgelopen jaar een belangrijker onderwerp geworden. Dat komt met name door het coronavirus. We hebben gemerkt dat bedrijven steeds meer interesse zijn gaan tonen in het ventileren van hun bedrijfsgebouwen.” Daarnaast valt hem op dat steeds meer organisaties door de klimaatdoelstellingen van de Nederlandse overheid de wens hebben om hun bedrijfsgebouw energiezuinig of energieneutraal te maken. “Dankzij de uitbreiding voorziet de ClimaPac in beide behoeften.”

Standaard en maatwerk

Hoewel de officiële presentatie in juni plaatsvond, laat Van Merkestijn weten dat de uitbreiding van de ClimaPac al langer beschikbaar is. “Sterker nog, ik heb hiervoor in mei al aanvragen gekregen. We bieden deze nieuwe luchtbehandelingskast in vijf verschillende types aan, voor diverse soorten gebouwen van verschillende grootte. Dat komt ook omdat we naast onze standaardtypes ook maatwerkkasten aanbieden.” Van hotels en universiteiten tot ziekenhuizen, industrie en winkelcentra; het apparaat zorgt voor een goede koeling, verwarming en ventilatie. “Ook in casino’s, hiervan hebben we recent een opdracht van binnengekregen.”

De productie vindt voorlopig plaats in Spanje, maar na de zomer wordt de ClimaPac voor een deel in Nederland geproduceerd. In de herfst wordt naar verwachting het nieuwe hoofdkantoor van STULZ in Hoofddorp opgeleverd, een gasloos en energie-efficiënt pand op industrieterrein ‘De President’. Bij dit kantoor komt ook een productielocatie voor de ClimaPac, geeft Van Merkestijn aan. “Wij zijn het enige bedrijf in Nederland met alles onder één dak, waaronder ook eigen STEK-monteurs. Deze monteurs zijn opgeleid voor de vulling van een warmtepomp met een F-gas als koudemiddel.”

Plug and play

De uitbreiding van de ClimaPac biedt niet alleen bedrijven een goede oplossing om hun gebouw te ventileren, te koelen en te verwarmen, zegt Van Merkestijn. “Het biedt ook onze directe klanten, de installateurs, grote voordelen. Het voornaamste voor hen is dat we hebben gezorgd voor één kast, die eenvoudig is aan te sluiten. Als de kast op het dak van een pand staat, hoeven ze niet meer verschillende onderdelen aan elkaar te koppelen. Dankzij de uitbreiding is de ClimaPac plug and play, ze hoeven enkel nog de stekker in het stopcontact te steken.” Daarbij staat STULZ altijd voor de installateurs klaar, om ze van vrijblijvend advies te voorzien. “Van algemene vragen tot advies over een specifiek project, ze kunnen altijd bij ons terecht.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%