Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Transformeer niet-woningen snel om tot wel-woningen met elektrische vloerverwarming

Transformeer niet-woningen snel om tot wel-woningen met elektrische vloerverwarming

In Nederland, waar het tekort aan woningen en woonruimtes acuut is, zoekt de overheid naar creatieve oplossingen om de behoefte aan huisvesting te vervullen. Naast innovatieve woonvormen zoals studenten bij hospita’s onderbrengen en het stimuleren van ‘duo-wonen’ tussen starters en senioren, krijgt de transformatie van niet-woningen, zoals leegstaande winkel- en kantoorpanden, steeds meer aandacht. Elektrische vloerverwarming vormt hierbij een cruciaal onderdeel, waarmee niet alleen snel, maar ook efficiënt niet-woningen kunnen worden omgetoverd tot wel-woningen. In dit artikel onderzoeken we hoe elektrische vloerverwarming kan bijdragen aan het oplossen van het woningtekort.

De woningvraag en het huidige aanbod

Met een woningvraag van 437.000 en het streven van de overheid om 100.000 nieuwbouwwoningen per jaar te realiseren, blijft het woningtekort een uitdaging. De oplevering van bijna 70.000 nieuwbouwwoningen afgelopen jaar bleek onvoldoende om in de groeiende vraag te voorzien. Tegelijkertijd wordt het aantal leegstaande woningen en kantoorpanden op maar liefst 219.000 geschat, exclusief andere niet-woningen zoals kerken, oude scholen, gymzalen en zorginstellingen.

Renovatie als snellere optie

In vergelijking met nieuwbouw is renovatie een snellere en efficiëntere manier om woonruimte te creëren. Nieuwbouwprojecten vereisen tijd en moeten voldoen aan strikte bouweisen, terwijl renovaties, ondanks hun eigen uitdagingen, vaak sneller kunnen worden gerealiseerd. De lage toetredingsdrempel voor renovatie maakt het mogelijk om op korte termijn meer woonruimtes beschikbaar te stellen.

De voordelen van elektrische vloerverwarming bij renovatie

Een van de essentiële elementen bij de transformatie van niet-woningen naar wel-woningen is de installatie van elektrische vloerverwarming. Speedheat is zo’n systeem. Dit systeem brengt een reeks voordelen met zich mee die het geschikt maken voor deze transformaties.

  • Gewichtsbesparing: Elektrische vloerverwarming is lichter dan traditionele verwarmingssystemen, waardoor het geschikt is voor diverse structuren.
  • Energie-efficiëntie: Elektrische vloerverwarmingssystemen kunnen worden opgedeeld in verschillende zones. Dit betekent dat specifieke gebieden individueel kunnen worden verwarmd, wat leidt tot minder energieverspilling en lagere kosten.
  • Ruimteoptimalisatie: Zonder de noodzaak van radiatoren biedt elektrische vloerverwarming meer flexibiliteit in het ontwerp en efficiënter gebruik van beschikbare ruimte. Bij transformaties waar elke vierkante meter van belang is, draagt dit bij aan een doordachte en ruimtebesparende indeling.
  • Snelle installatie: Elektrische vloerverwarming kan relatief snel worden geïnstalleerd, waardoor de transformatieperiode wordt verkort. Er komt bij de installatie van Speedheat elektrische vloerverwarming ook geen hak- of breekwerk aan te pas en de dunne verwarmingselementen hoeven niet ingefreesd te worden.
  • Maatwerk: Met elektrische vloerverwarming kun je het verwarmingssysteem aan passen aan de specifieke behoeften en structuur van de bestaande ruimte. Dit minimaliseert ook de noodzaak van ingrijpende aanpassingen aan de bestaande structuur.

Conclusie: Een verwarmingsrevolutie in renovatie

Het integreren van elektrische vloerverwarming in renovatieprojecten kan een verschuiving veroorzaken in het oplossen van het woningtekort in Nederland en vormt een krachtig middel om snel en doeltreffend woonruimte te creëren in leegstaande panden. Het is niet alleen een oplossing voor het woningtekort, maar ook een duurzame benadering die de bestaande infrastructuur optimaal benut.

Wil jij ook bijdragen aan het oplossen van het woningtekort door jouw vaardigheden te benutten als installateur en/of franchisenemer van het innovatieve elektrische vloerverwarmingssyteem van Speedheat? Onze verwarmingselementen zijn de dunste op de markt, slechts 1 mm dun waardoor wij een uniek product leveren en al ruim 35 jaar voorop lopen in de markt. Voor meer informatie, neem je een kijkje op onze website: https://www.speedheat.nl/aan-de-slag-als-franchisenemer-bij-speedheat

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.