Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
HVAC

Trane lanceert nieuwe Sintesis™ eXcellent luchtgekoelde koelmachines geüpgraded voor datacentertoepassingen

TRANE_SintesisTM-eXcellent-GVAF-Data-Centers

19 oktober 2021 Leestijd 8 minuten

Deel dit artikel
 • De nieuwe Sintesis™ eXcellent GVAF is voorzien van nieuwe compressoren met magnetische lagers, adaptieve besturing en snellere herstartmogelijkheden die zijn geoptimaliseerd voor de hoge efficiëntie- en betrouwbaarheidseisen van de hedendaagse datacenters.
 • De verbeterde units vormen een aanvulling op het Trane Sintesis™ eXcellent-portfolio, gecertificeerd door Eurovent als de luchtgekoelde koelmachines met het hoogste seizoensrendement op de markt.
 • Duurzame bedrijfsvoering dankzij het R1234ze-koudemiddel met bijna nul GWP (Global Warming Potential – GWP).

Trane® – onderdeel van Trane Technologies – een wereldwijde klimaatinnovator – lanceert nieuwe Sintesis™ eXcellent GVAF-koelmachines, ontworpen om te voldoen aan de strenge eisen van datacentertoepassingen met hoge temperaturen. De verbeterde GVAF-koelmachines maken deel uit van het Trane Sintesis™ eXcellent-portfolio, door Eurovent gecertificeerd als de meest efficiënte luchtgekoelde koelmachines die op de markt verkrijgbaar zijn.

“De datacenters van vandaag evolueren snel om gelijke tred te houden met de groeiende vraag om elke dag meer en meer kritieke gegevens te verwerken. De noodzaak om de datacenters te allen tijde operationeel te houden, blijft de belangrijkste uitdaging voor hun eigenaren en technische dienst”, zegt portfoliobeheerder Erik van Oossanen bij Trane Europe. “Trane heeft jarenlang nauw samengewerkt met de datacenters om hen te helpen de warmtebelastingen aan te kunnen die gepaard gaan met computerprocessen. Vandaag zetten we weer een stap voorwaarts en introduceren we koelmachines die de nieuwste technologische innovaties omarmen om beter te kunnen voldoen aan de specifieke en groeiende koelbehoeften van datacenters. De nieuwe Sintesis™ eXcellent GVAF-units creëren een efficiënte koelinfrastructuur die wordt aangedreven door intelligente besturingen van de koelinstallatie om de datacenters draaiende te houden.”

De verbeterde Trane Sintesis™ eXcellent GVAF-koelmachines zijn voorzien van nieuwe centrifugaalcompressoren met magnetische lagers die zijn geoptimaliseerd voor het omgaan met hoge watertemperaturen die typisch zijn voor datacenters en die het hele jaar door efficiënt kunnen werken. De nieuwste Trane Symbio 800 adaptieve controller geeft de datacenterbeheerders intelligente controle over de operationele betrouwbaarheid en efficiëntie van het koelsysteem.

“De mogelijkheid om het volledige koelsysteem van het datacenter intelligent te beheren in deze uitdagende omgeving en bij hoge temperaturen is van cruciaal belang. Met Symbio 800 optimaliseren we de werking van de koelmachine en zijn elementen zoals ventilatoren, compressoren enz., en met Trane’s systeemcontrollers kunnen we de hele koelmachineinstallatie van meerdere koelmachines die tegelijkertijd in bedrijf zijn, efficiënt regelen. Dit geeft de datacenters de gemoedsrust dat de dynamiek van temperaturen en stromen wordt gemonitord en aangepakt, de prestaties worden geoptimaliseerd en de kans op storingen van het koelsysteem minimaal is”, aldus Van Oossanen.

De Trane Symbio 800-controller kan de unit draaiende houden ondanks de meest uitdagende omstandigheden en gebeurtenissen, waar andere units gewoon uit zouden schakelen. Dit is vooral belangrijk voor datacenters, die 365 dagen per jaar dag en nacht moeten draaien. De nieuwe functies die speciaal zijn ontworpen voor de Sintesis™ eXcellent GVAF zijn onder meer:

 • Nieuwe, ingebouwde software die is ontworpen om sneller te reageren en de unit sneller te herstarten in geval van onverwachte uitschakeling.
 • Verbeterde connectiviteit met de mogelijkheid om tal van communicatieprotocollen te ondersteunen, waaronder LonTalk , Modbus, BACnet , IP, WiFi enz. waardoor alle elementen van de installatie kunnen worden bewaakt.
 • Ononderbroken stroomvoorziening. De Symbio 800-controller kan worden aangesloten op een veilige stroombron. Dit elimineert de noodzaak om de controller opnieuw op te starten in het geval van een stroomstoring, waardoor een continue beschikbaarheid van de controller wordt gegarandeerd om de compressoren onmiddellijk te beheren zodra de stroom weer is ingeschakeld.

Voor extra betrouwbaarheid beschikt de Sintesis™ eXcellent GVAF over de Trane Rapid Restart™-instelling om de tijd te verkorten die nodig is om de volledige capaciteit na uitschakeling te bereiken. Het beschikt ook over een automatische omschakelaar waarmee het apparaat op twee stroombronnen kan worden aangesloten. De unit detecteert elke stroomonderbreking en schakelt automatisch over naar de hulpbron, waardoor continue werking wordt gegarandeerd.

Om de integratie van de unit in de koelinstallatie te vergemakkelijken, wordt de Sintesis™ eXcellent GVAF ook geleverd met tal van functies, zoals een kleinere voetafdruk, drie verschillende drukniveaus voor hydraulische modules en verschillende opties voor wateraansluitingen.

De nieuwe Sintesis™ eXcellent GVAF bevat ook een geüpgraded gratis koelsysteem dat is afgestemd op de stijgende temperaturen van de moderne datacenters. Hierdoor kunnen datacenters op een efficiëntere manier vrije koeling combineren met mechanische ventilatorwerking om het energieverbruik van het systeem te optimaliseren.

De nieuwe Sintesis™ eXcellent GVAF-modellen worden geleverd met het R1234ze-koudemiddel dat vrijwel geen aardopwarmingspotentieel heeft, en maken deel uit van het Trane Technologies EcoWise™-portfolio. Het exclusieve EcoWise™-procutportfolio omvat HVAC- en koelsystemen, en producten en initiatieven die ontworpen zijn om de milieu-impact van Trane Technologies zelf, zijn producten en klanten, te beperken.

Deze strategie sluit aan bij de duurzaamheidsambities voor 2030 van Trane Technologies en de doelstelling om de CO2-uitstoot van klanten met één gigaton (gelijk aan de jaarlijkse uitstoot van Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk samen) te verminderen.

Download meer gedetailleerde informatie over de Trane Sintesis eXcellent GVAF HIER of bezoek www.trane.eu.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%