Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Totale E-installatie voor woningen en winkels
Stam Elektrotechniek verzorgde hier de complete E-installatie.

Totale E-installatie voor woningen en winkels

Winkelcentrum Schalkwijk in Haarlem wordt in fases vernieuwd tot een modern stadsdeelcentrum. Binnen gebiedsontwikkeling Schalkstad werden onlangs 120 woningen, 36 zorgappartementen, een parkeergarage, twee supermarkten en winkels opgeleverd. Stam Elektrotechniek verzorgde de complete E-installatie.

Stam Elektrotechniek is een ervaren partij die complete laagspanningsinstallaties installeert voor woonhuizen, nieuwbouw- en renovatieprojecten en bedrijfspanden. Behalve in elektrotechniek is het bedrijf ook gespecialiseerd in beveiligingsinstallaties en toegangscontrole. Het gaat hierbij om inbraak-, brand- en camerabeveiliging voor zowel grote als kleine toegangscontrolesystemen. Voor Schalkstad verzorgde Stam Elektrotechniek de totaalinstallatie inclusief de oproepinstallaties voor de zorgwoningen, de voorzieningen voor de supermarkten en de laadpalen.

Slimme installaties

Als vanzelfsprekend moesten de E-installaties duurzaam en energiezuinig zijn. Zowel voor de zorgwoningen als de appartementen werden PV-panelen op het dak gemonteerd, vertelt Willem Veldhoven, bedrijfsleider installatietechniek bij Stam Elektrotechniek. “Het gaat hier om slimme installaties die volledig zijn voorzien van een KNX-systeem. Sensoren zorgen ervoor dat de energiebelasting minder hoog is. Het is een centraal systeem dat voor het hele complex alles inregelt.”

Behalve leverancier en installateur is Stam Elektrotechniek een adviespartner voor haar opdrachtgevers. Ook binnen dit project kon opdrachtgever BAM Wonen vertrouwen op hoogwaardig advies, bijvoorbeeld op het gebied van de verlichting en het ontwerp van de parkeergarage.

Flexibel inspringen op veranderingen

Een gebiedsontwikkeling als Schalkstad is geen kleine klus. Een dergelijk project brengt heel wat uitdagingen met zich mee en een goede voorbereiding is dan ook van het grootste belang, weet Veldhoven. “Stam Elektrotechniek weet de coördinatie op de vloer streng te bewaken. We weten dat we niet één, maar drie straten vooruit moeten denken.”

Hij kijkt terug op een mooi project binnen een prettige samenwerking. “Je hebt te maken met veel partijen: de aannemer, kopers, architect, installateurs: iedereen heeft wensen waaraan wij willen voldoen. Op veranderingen springen wij dan ook flexibel in. Uiteindelijk hebben we alles mooi op tijd en binnen budget weten te realiseren.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.