Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nieuws

Totaalleverancier met specialisaties

Ned-Air-1_0001

Tekst | Tjerk van Duinen

Beeld | Ned Air

13 oktober 2022 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Markt- en klantgericht ondernemen

In ruim dertig jaar tijd heeft Ned Air zich ontwikkeld tot een belangrijke speler in de markt voor klimaatinstallaties. Waar het bedrijf de laatste jaren vooral de aandacht heeft gelegd op compacte, zeer stille decentrale units voor het onderwijs, is het assortiment daaromheen ook gegroeid, verdiept en verbeterd. “Als je beseft dat wij al decennia producten leveren voor de woningbouw, utiliteitsbouw, industrie, food- en gezondheidssector, tuinbouwsector, defensie, het onderwijs en zelfs de scheepvaart en offshore, dan mag je ons gerust een totaalleverancier noemen”, aldus Wouter Wijma, algemeen directeur van Ned Air.

Per jaar gaan er vanuit de productiehal in Kampen meer dan vijfhonderd decentrale units uit voor toepassing in scholen. Daarmee is Ned Air één van de grootste partijen in Nederland. Deze positie is het resultaat van markt- en klantgericht ondernemen en het consistent produceren van producten van hoge kwaliteit die energiezuinig zijn en een lage Total Cost of Ownership hebben. Dat geldt evengoed voor de centrale luchtbehandelingskasten, waarvan elke gewenste configuratie en maatvoering geleverd kan worden. Vanaf 350 m3/h tot 150.000 m3/h, in een staande binnenuitvoering of liggend uitgevoerd op het dak zodat de installatie niet zichtbaar is. “Je moet continu blijven innoveren en de vinger goed aan de pols van de markt houden. Wij maken producten waar behoefte aan is.”

Wouter Wijma, algemeen directeur van Ned Air: “We hebben onlangs een grote installatie van 50.000 m3/h mogen leveren voor het Graafschap College in Doetinchem. Een prachtig gebouw met een mooie installatie die binnen voor Frisse Schollen Klasse A zorgt.”

EduComfort

De decentrale Ned Air EduComfort-series zijn een bekend voorbeeld van marktgericht ontwikkelen. De fluisterstille en zeer eenvoudig te onderhouden EduComfort 1000 speelt in op de grote vraag naar installaties die lokalen klaar maakt voor Frisse Scholen Klasse B. Recentelijk is daar de EduComfort 675 bij gekomen, die geschikt is voor schoolgebouwen die gerealiseerd zijn voor 1 april 2012 en Frisse Scholen Klasse C willen behalen. Ook is de 675 geschikt voor speciaal onderwijs en voor de kleinere lokalen. 

Binnenunits

“Maar we kunnen zoveel meer leveren voor het onderwijs”, vervolgt Wijma. “Ned Air levert bijvoorbeeld ook centrale luchtbehandelingskasten voor binnenopstelling. Deze Ned Air NKD kunnen we door de modulaire paneelindeling in bijna elke vorm gieten en voorzien van een scala aan paneelmaterialen. De kleinste luchtbehandelingskast is goed voor 500 m3/h en dat kan oplopen tot maar liefst 150.000 m3/h.” Die flexibiliteit is ook van toepassing op de Ned Air Compactline, een smalle, hoge warmteterugwinunit die een zeer beperkt grondoppervlak nodig heeft en door zijn modulaire opzet ook op maat kan worden geconfigureerd. “Je ziet, ruimte kan het probleem niet zijn met onze slimme systemen”, verzekert Wijma. 

Rendering van de Ned Air Edu Comfort 675 en de Ned Air Edu Comfort 1000.

Dakoplossingen

Op de traditionele plek voor grote installaties – het dak – is Ned Air uiteraard ook te vinden met centrale luchtbehandelingskasten. “We hebben onlangs een grote installatie van 50.000 m3/h mogen leveren voor het Graafschap College in Doetinchem”, vult Wijma aan. “Een prachtig gebouw met een mooie installatie die binnen voor Frisse Schollen Klasse A zorgt. Wil men geen installaties op het dak zien, dan kan dat met onze Ned Air Skyline heel goed zonder aanpassingen aan het gebouw. Hiervoor hebben wij de componenten en behuizing zodanig aangepast, dat de hoogte beperkt wordt tot 65 en maximaal 90 centimeter. Dat vinden architecten en opdrachtgevers die geen installaties in beeld willen niet alleen prachtig, maar ook steeds belangrijker. We zijn dit aan het doorontwikkelen tot een serie met capaciteiten die variëren van 1.000 tot 7.500 m3/h. Het mooie is dat al onze producten ook hun toepassing vinden op andere utiliteitsgebouwen en in de industrie. Daar kunnen we bijvoorbeeld de luchtbehandelingskasten dusdanig aanpassen dat ze geschikt zijn voor vochtige omstandigheden, hoge hygiëne-eisen of resistent zijn tegen bepaalde chemische stoffen. Wij maken niet alleen het klimaat gezond in schoolgebouwen. Ned Air is van alle markten thuis!”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht