Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Top Systems levert 100% elektrische bouwkeet op aan KWS

Top Systems levert 100% elektrische bouwkeet op aan KWS

In april heeft Top Systems een duurzame, 100% elektrische bouwkeet opgeleverd aan KWS. De ‘groene keet’ is o.a. voorzien van zes DMEGC zonnepanelen, een Victron SmartSolar MPPT zonne-laadregelaar, een Victron Quattro omvormer-ladercombi met omschakelautomaat, een Victron Color Control regel- en bewakingssysteem en twee MG Energy Systems Lithium-Ion NMC-accu’s met een hoge energiedichtheid en wordt gebruikt op KWS-projecten in de regio Amsterdam.

Beperking van de CO₂- en stikstofuitstoot is een belangrijk doel voor KWS. “Onze missie is een 100% circulaire infrastructuur in 2040”, vertelt Pepijn Kok, Bedrijfsleider bij KWS Infra Amsterdam-Utrecht. “Projecten worden steeds vaker gegund op basis van de Economisch Meest Voordelige Inschrijving, waarin naast prijs ook duurzaamheid leidend is. Bovendien mag op veel plekken in ons land niet meer met brandstofgestookte aggregaten worden gewerkt. De 100% elektrische schaftkeet biedt hiervoor een alternatief en kon relatief eenvoudig gerealiseerd worden. De constructie is zeer stil, wat door onze medewerkers als zeer prettig wordt ervaren.”

Het nieuwe energiesysteem is in een bestaande keet ingebouwd. “Op het dak van de ‘groene keet’ zijn zes 320 Wp DMEGC zonnepanelen gemonteerd en aangesloten op een Victron SmartSolar MPPT zonne-laadregelaar”, vertelt Ronald van den Berg, Sales Manager bij Top Systems. “Deze MPPT verzamelt de opgewekte zonne-energie en zet deze om naar laadstroom voor de accu’s.” De accu’s betreffen twee MG Energy Systems Lithium-Ion HE-accu’s van 24 Volt en 5 kWh per stuk (totale accupack: 10 kWh). “De in dit project toegepaste Victron Quattro 24/5000/120 omvormer-ladercombi kan 4 kW continu leveren. Hierdoor kunnen we ook op piekmomenten, wanneer meerdere apparaten op hetzelfde moment worden ingeschakeld, in de gewenste energiebehoefte voorzien.” Doordat de zonnepanelen als voedingsbron worden gebruikt, is een aansluiting op het elektriciteitsnetwerk niet nodig. De schaftkeet functioneert volledig ‘off-grid’.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.