Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Toekomstbestendig, krachtig en flexibel deurcommunicatiesysteem voor Bolero en Adagio
De torens maken deel uit van het project Sonate, in hartje Den Haag, en krijgen een hoogwaardige afwerking. (Beeld: Boele & van Eesteren).

Toekomstbestendig, krachtig en flexibel deurcommunicatiesysteem voor Bolero en Adagio

Groots in eenvoud, sterk in prestaties

In het Spuikwartier van Den Haag wordt de laatste hand gelegd aan woontoren Bolero, waarin 188 twee-, drie- en vierkamerappartementen en 285 m2 BVO aan commerciële ruimten worden samengebracht. Bovendien wordt druk gebouwd aan woontoren Adagio, waarin 268 appartementen komen. Beide torens maken deel uit van project Sonate Spuikwartier, dat gerealiseerd wordt op de plek waar voorheen de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken waren gevestigd. Om deze prominente locatie eer aan te doen, is gekozen voor een zeer hoogwaardige afwerking. Het innovatieve iPlusBUS deurcommunicatiesysteem van Vercoma sluit hier perfect op aan.

Alle appartementen in Bolero zijn voorzien van een BEOVIEW7 Lite-S deurvideomonitor. Bij de centrale entrees zijn 5″ BEOTOUCH-C touchscreenpanelen gemonteerd. (Beeld: Boele & van Eesteren).

“Groot voordeel van iPlusBUS is de eenvoud”, benadrukt Arjan Schouten, Manager Sales & Service bij Vercoma. “Bovendien is de diversiteit in componenten gering. Voor de realisatie van Bolero heeft E-installateur Winspiration Elektrotechniek al op voorhand en geheel in eigen beheer een ontwerp voor het deurcommunicatiesysteem gemaakt. Vervolgens werden wij gevraagd om het ontwerp te toetsen. Zijn de juiste producten op de juiste plekken ingetekend? En zijn de ontworpen afstanden mogelijk?”

100% stekerbaar

Met iPlusBUS van Beoview biedt Vercoma een toekomstbestendig, krachtig en flexibel deurcommunicatiesysteem, dat onbeperkte afstanden kan overbruggen en een onbeperkte aansluitcapaciteit heeft. “iPlusBUS biedt alle voordelen van full-IP-deurcommunicatietechniek, maar dan in combinatie met de bekende traditionele simpele bus-infrastructuur”, vertelt Schouten. “Andere IP-systemen op de markt zijn ster-bekabeld, waardoor de aanleg complex en duur is. iPlusBUS brengt hier verandering in. Dankzij dit deurcommunicatiesysteem hebben installateurs al die extra bekabeling namelijk niet meer nodig. Op onze assemblage-afdeling in Wormerveer zijn alle systeemcomponenten met zorg geëngineerd, geconfigureerd en geprogrammeerd. Ook hebben we hier de montagekasten voor de centrale voorzieningenruimte compleet afgemonteerd en voorbedraad. Hierdoor kon het volledige systeem plug-and-play worden aangesloten.”

Toekomstbestendig

Alle appartementen in Bolero zijn voorzien van een BEOVIEW7 Lite-S deurvideomonitor; een gebruiksvriendelijke touchscreenmonitor met een intuïtieve grafische user interface (GUI), die naar wens kan worden uitgebreid met een BWCM Wifi inklikmodule. Bij de centrale entrees zijn 5″ BEOTOUCH-C touchscreenpanelen gemonteerd. “Dankzij het gebruik van industrieel RVS316L sluiten deze panelen perfect aan op de uitstraling van het gebouw”, aldus Schouten. “Uniek zijn de slagvastheid en weersbestendigheid van de panelen, evenals de mogelijkheid voor lettertoevoeging (A t/m Z). Een softwarekoppeling garandeert bovendien een eenvoudige finetuning van het systeem in de toekomst. Ook op afstand.”

Omdat in Adagio dezelfde technieken als in Bolero worden toegepast, worden bovengenoemde systeemvoordelen naar een nog hoger niveau getild. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.