Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Toegankelijkheid van sanitair in publieke en commerciële omgeving als specialisme

Toegankelijkheid van sanitair in publieke en commerciële omgeving als specialisme

Als sanitair het ergens te verduren krijgt, dan is het wel op plaatsen waar veel verschillende mensen er gebruik van maken. Wanneer er toegankelijkheidsproducten in sanitaire ruimten van publieke of commerciële gebouwen toegepast worden, dan dient met extra factoren rekening te worden gehouden. Waar toegankelijkheidsproducten voor privégebruik zijn afgestemd op de noden en specificaties van één persoon, dient bij algemeen gebruik voorzien te worden in robuuste en vandalismebestendige uitvoeringen.

DELABIE, marktleider in sanitaire voorzieningen in publieke ruimten, weet als geen ander aan welke strenge eisen en voorwaarden de toegankelijkheidsvoorzieningen moeten voldoen. Er wordt dan ook niets aan het toeval overgelaten, alle producten worden uitvoerig getest.

Sanitair Delabie

Het Be-Line douchezitje werd recent gekroond tot winnaar in de categorie ‘Utiliteiten’ in de Franse wedstrijd ‘Salle de Bains Remarquables’. Het zitje wist de jury te overtuigen met zijn slimme ontwerp dat design en comfort samenbrengt. (Beeld: Delabie).

 

‘Design for all’ als vuistregel

In een publiek of commercieel gebouw is niet altijd voldoende ruimte aanwezig om meerdere toiletten of douches te huisvesten. Dat houdt in dat de aanwezige sanitaire voorzieningen gedeeld moeten worden, dus ook de aangepaste sanitaire installatie. Daarbij weet men van tevoren niets over de leeftijd of fysieke toestand van de gebruiker. DELABIE vindt het zeer belangrijk dat de sanitaire ruimte in alle gevallen een optimale gastvrijheid biedt waarbij iedereen zich op zijn gemak voelt. Om dit te bereiken, ontwerpt DELABIE toegankelijkheidsproducten die niet-stigmatiserend zijn, maar wel esthetisch, visueel neutraal, discreet en comfortabel. ‘Design for all’ is de vuistregel die DELABIE hier hanteert, mogelijk gemaakt door de jarenlange expertise die het Franse bedrijf bezit. Aangepast sanitair dient net zo mooi en van dezelfde kwaliteit te zijn als een standaard installatie.

Veiligheid voor de gebruiker is de eerste prioriteit

Voor DELABIE als marktleider in sanitaire voorzieningen voor publieke ruimten, is het van het grootste belang dat er voldaan wordt aan de hoogste normen en eisen op het vlak van toegankelijkheid. Producten ondergaan vanaf de ontwerpfase uitgebreide testen op het gebied van weerstand, duurzaamheid, ergonomie, biodiversiteit van toegepaste materialen, visuele contrastwaarden en hygiëne. Daarmee waarborgt DELABIE te allen tijde de veiligheid van de gebruiker. Dankzij het internationale werkveld waarbinnen DELABIE opereert, houdt het bedrijf rekening met regels en marktgewoontes die per land kunnen verschillen. Denk daarbij aan verschillen in afmetingen, vormen en aanbevolen installatiehoogtes. Met het toegankelijkheidsassortiment van DELABIE kan aan alle wensen en eisen die per land verschillen worden tegemoetgekomen. Dat gaat van douchezitjes en grepen tot en met de toegepaste kranen. Alle DELABIE producten genieten het Safety Pack: ze zijn getest bij een belasting van meer dan 200 kg, kennen een garantie van 10 jaar en hebben CE-markering.

Sanitair Delabie

Dankzij de afgeronde vorm en de ergonomische platte antiroterende voorzijde passen de Be-Line grepen perfect in de vorm van de hand. (Beeld: Delabie).

 

Functionaliteit en oogstrelend design gaan samen

Naast de series in glanzend slijtvast Nylon en de series in glanzend of mat gepolijst rvs, is nu ook het assortiment Be-Line beschikbaar. Binnen dit assortiment worden design en comfort samengebracht met hygiëne, veiligheid en een gevoel van welzijn voor de gebruiker. Dankzij de afgeronde vorm en de ergonomische platte, antiroterende voorzijde passen de Be-Line grepen perfect in de vorm van de hand.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.