Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Producten

Toegangscontrolesysteem voor woningcorporatie zorgt voor gemak én veiligheid

Wilt u meer veiligheid en controle, zonder dat het u meer tijd kost? Intratone verzorgde voor een wooncomplex van een woningcorporatie een volledig draadloos toegangscontrolesysteem, dat zorgt voor een fijn en gemakkelijk gebruik voor de bewoners én een goede beheersbaarheid voor de beheerder.

Toit et Moi 1 kopiëren

Tekst | Intratone

Beeld | Intratone

27 mei 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

In dit artikel licht de specialist in toegangscontrole- en intercomoplossingen een aantal aspecten van het systeem verder toe.

Druppel sleutel én afstandsbediening in één

Elke bewoner beschikt over één druppel sleutel (Keyfob/Badge) en afstandsbediening waarmee niet alleen het hek van het parkeerterrein op afstand geopend kan worden, maar ook de algemene toegangsdeur van het complex. De sloten zijn vervangen voor een eenvoudige en vandalismebestendige proximity-lezer waar de druppel sleutel kort bijgehouden moet worden voordat de deur open gaat. Dit is trouwens niet alleen sneller, als een bewoner de handen vol heeft is het ook een stuk praktischer dan een sleutel.

Veiligheid in combinatie met een elektrische deuropener en sluiter

Natuurlijk staat veiligheid in een woningcomplex bovenaan het lijstje en ook daar is aan gedacht. In de eerste plaats met de elektrische deuropener en sluiter. Als een bewoner met de druppel sleutel langs de proximity-lezer gaat, opent de deur zich zelfstandig en geeft de bewoner voldoende tijd om door te lopen. Wordt er niemand meer in de deuropening gedetecteerd? Dan sluit de deur zichzelf. Hiermee wordt voorkomen dat een deur blijft open staan en dat mogelijk andere mensen/onbevoegden naar binnen kunnen lopen.

Een ander aspect van veiligheid is natuurlijk verlies en de kans op kopieën. Een standaard sleutel is, zelfs als dit een gecertificeerde sleutel is, betrekkelijk makkelijk te kopiëren. En natuurlijk bestaat er altijd de kans dat iemand een sleutel verliest. Wat doet u dan? Alle sloten vervangen, met als gevolg dat iedereen een nieuwe sleutel moet krijgen? Met de oplossing van Intratone zet u heel eenvoudig de toegang van een bepaalde druppel sleutel of afstandbediening uit en verzekert u zich ervan dat alleen bewoners toegang hebben tot het woningcomplex.

Toegangsbeheer en intercomsysteem wooncomplex

Maar hoe zit met andere mensen die toegang moeten krijgen tot het wooncomplex, zoals schoonmakers, elektriciens, loodgieters en schilders? Hiervoor biedt Intratone een heel aantal oplossingen. Het intercomsysteem is misschien wel de meest logische. Met het intercomsysteem van Intratone kunt u namelijk op afstand bijvoorbeeld een koerier of leverancier binnenlaten. Bijna alle intercoms beschikken over video. Bovendien zijn alle intercoms niet alleen via het beveiligde online platform maar ook via uw mobiele telefoon te bedienen.

Sleutel druppel met beperkte toegang

Hoe makkelijk is het als uw leveranciers één sleutel hebben, die hen toegang geeft tot alle ruimten en locaties waar zij werkzaamheden moeten verrichten? De druppel sleutels zijn te programmeren op basis van bijvoorbeeld tijdsvensters of specifieke ruimtes of locaties en u kunt zelfs een melding krijgen als een bepaalde druppel sleutel gebruikt wordt. Zo weet u zeker dat iedereen de juiste toegang krijgt. Een klant omschrijft het als volgt: “Wanneer een installateur in één van onze 145 appartementen moet zijn, geven we hem toegang via het online platform. We hoeven dan zelf niet aanwezig te zijn.”

Eén van de paradepaardjes van Intratone is de volledig draadloze oplossing. Dat werkt in de praktijk niet alleen handig voor bewoners en beheerders, maar is ook nog eens eenvoudig en efficiënt te installeren. Er hoeven namelijk geen kabels getrokken te worden! Het installeren van een intercomsysteem van Intratone gaat veel sneller dan de oude oplossingen en dat maakt dat de overlast en kosten zoveel als mogelijk beperkt blijven.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%