Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Producten

Toegangscontrole via de cloud

Vercoma-2
Volledig compatible tags zijn vooraf geprogrammeerd zodat eigenaren alleen toegang hebben tot locaties waartoe zij geautoriseerd zijn.

Tekst | Tjerk van Duinen

Beeld | Vercoma

16 februari 2023 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Gemak dient de mens

Beheer van toegangscontrole verplaatst zich meer en meer naar de cloud. Systemen daarvoor worden steeds slimmer, eenvoudiger te bedienen en zijn ook veilig. Vercoma, specialist in deurcommunicatie- en toegangscontrolesystemen, levert in de cloud based categorie het iP-Opener systeem. Dit is zonder specialistische kennis te configureren, intuïtief in gebruik en zeer eenvoudig uit te breiden en daardoor toekomstbestendig. iP-Opener is sinds kort ook te combineren met de Aperio® draadloze deurkrukoplossingen van ASSA ABLOY.

“iP-Opener is een van de krachtigste toegangscontrolesystemen op de markt en met name ontwikkeld voor middelgrote tot grote complexen”, vertelt Arjan Schouten, Manager Sales & Service bij Vercoma Communicatie Systemen. “Het mooie van dit systeem is dat het schaalbaar is van een enkele woning tot bijvoorbeeld een groot kantorencomplex of appartementengebouw. Met onze basis controller kun je vier deuren aansturen. Hier zijn eindeloos modules aan toe te voegen. Het beheer van de toegangscontrole gebeurt veilig, eenvoudig en intuïtief in het cloud based softwareprogramma iP-Opener Manager. Hier kan de beheerder of wie dan ook verantwoordelijk is voor de toegangscontrole online vanuit de hele wereld bijvoorbeeld een deur toevoegen, een sleutel verwijderen of een wijziging aanbrengen in wie rechten heeft tot bepaalde toegangsniveaus.”

Met de basis controller zijn vier deuren aan te sturen. Hier zijn eindeloos modules aan toe te voegen.

Trainingen

Service is een belangrijk onderdeel van iP-Opener. Schouten: “Hoewel het systeem eenvoudig te installeren en te beheren is, bieden wij trainingen aan beheerders en installateurs. De installateur, de beheerder van een corporatie, een beveiligingsbedrijf of Vercoma kan ook het beheer op zich nemen. Wij helpen de installateur met het ontwerpen op bekabelingsniveau en denken mee in het maken van een sluitplan waarin met de eindgebruiker bepaald wordt wie waar toegang toe heeft. Het mooie voor de eindgebruiker is tevens dat iP-Opener geheel licentievrij is. Dus je schaft het aan en daarna zijn er geen verborgen of doorlopende kosten, tenzij wij natuurlijk het beheer verzorgen. En met kosteloze software-updates is het systeem altijd up-to-date!”

Sinds kort is iP-Opener ook te combineren met de Aperio® draadloze deurklinken en sloten van ASSA ABLOY. Communicatie gebeurt dan draadloos via een hub die de link vormt tussen de Aperio-klink en iP-Opener.     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht