Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Thermen Berendonck, Wijchen | ‘Thermen Berendonck krijgt hoogwaardige en duurzame luchtbehandelingsinstallatie’

Thermen Berendonck, Wijchen | ‘Thermen Berendonck krijgt hoogwaardige en duurzame luchtbehandelingsinstallatie’

In de nieuwbouw van Thermen Berendonck aan recreatieplas Berendonck (nabij Wijchen) wordt gebruik gemaakt van duurzame installaties en innovatieve technieken. Ook als het om de luchtbehandeling gaat. In opdracht van installateur Linthorst Techniek produceren, leveren en monteren de werkmaatschappijen Schilt Luchtkanalen en Schilt Luchttechniek circa 4.100 m² rechthoekig en 900 m¹ rond kanaalwerk in verzinkt staal. Een gedeelte hiervan wordt voorzien van een specifieke coating.

Thermen Berendonck Artikel Installatie en Bouw Vakblad Nederland

Kanaalwerk op het dak.

 

“Thermen Berendonck is voor ons geen standaardwerk”, benadrukt Leo ’t Jong, commercieel marketing manager bij de Schilt bedrijven. “Niet alleen de omvang, maar ook de bijzondere omstandigheden in de natte ruimtes vragen om een goede voorbereiding en afstemming van de werkzaamheden, evenals om een specifieke behandeling van de luchtkanalen.” Zo worden alle luchtkanalen ten behoeve van het saunaplein en het zwembad voorzien van een speciale Bipox ZFF coating, vertelt hij. “Het kanaalwerk van het KAT-systeem in de keuken (een eigen ontwikkeling van Linthorst Techniek) tot aan de luchtbehandelingskast wordt voorzien van een speciale Disbon coating. Hierdoor zijn de luchtkanalen over een lengte van 10 meter volledig waterdicht.”

Thermen Berendonck Artikel Installatie en Bouw Vakblad Nederland

Niet alleen de omvang, maar ook de bijzondere omstandigheden in de natte ruimtes vragen om een goede voorbereiding en afstemming van de werkzaamheden, evenals om een specifieke behandeling van de luchtkanalen.

 

De luchtkanalen voor Thermen Berendonck worden geleverd inclusief bijbehorende TROX-componenten zoals brandkleppen, kleppensecties, volumeregelaars, naverwarmers, geluiddempers en roosters, vertelt ’t Jong. Een groot voordeel voor installateur Linthorst Techniek, die hierdoor te maken heeft met slechts één aanspreekpunt en één leverancier voor de complete luchtverdeling. “Ook hier blijkt dat Thermen Berendonck geen standaard werk is. In plaats van het leveren van de componenten in de standaardkleur RAL 9010 worden de zichtbare componenten namelijk in verschillende RAL-kleuren gemoffeld, overeenkomstig de kleurstelling van de diverse ruimtes van het wellnessresort. Alle kanalen voldoen minimaal aan de Luka C-certificeringscriteria, waarmee we tevens tegemoetkomen aan de duurzaamheidsambitie van de familie Dolman, die naast Thermen Berendonck ook Thermen Bussloo en Thermen Soesterberg beheert.”

Recent hebben de Schilt bedrijven ook de opdracht mogen ontvangen om – samen met Linthorst Techniek – het complete binnenklimaatpakket te verzorgen voor de nieuwbouw van project Inntel Landmark te Amsterdam.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.