Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Thermen Berendonck, Wijchen | Één aanspreekpunt en één leverancier voor leidingisolatie en brandwerende applicaties

Thermen Berendonck, Wijchen | Één aanspreekpunt en één leverancier voor leidingisolatie en brandwerende applicaties

De technische installaties in Thermen Berendonck worden door ERIB isolatietechniek BV voorzien van hoogwaardige isolatie. “In opdracht van Linthorst Techniek voorzien wij alle verwarmings- en warmwaterleidingen van steenwolisolatie, waarmee energieverlies tijdens het warmtetransport tot een minimum wordt beperkt”, vertelt directeur Henri van den Wassenberg. “De koelleidingen worden door ons afgewerkt met een dampdichte Armacell isolatie, waarmee condensvorming van de leidingen wordt voorkomen.”

De riolering en hemelwaterafvoeren worden akoestisch geïsoleerd, vertelt hij. Hiervoor maakt ERIB gebruik van een speciale geluidsisolatiemat, die een rubberen kern en aluminium toplaag omvat. “Waar de rubberen massa geluid en trillingen absorbeert, gaat de aluminium laag condensatie van de hemelwaterafvoeren bij koude neerslag tegen.”

Snelle montage, minimale transportbewegingen

Zoveel mogelijk componenten worden in de werkplaats van ERIB in Rosmalen voorbereid en geprefabriceerd. Volledig geautomatiseerd en volgens de hoogste kwaliteitseisen, vertelt Van den Wassenberg. “Denk bijvoorbeeld aan de isolatie van de koelleidingen, maar ook aan de aluminium afwerking van isolatie in de buitenlucht. Hierdoor kunnen we niet alleen een snelle montagetijd borgen, maar wordt tevens het aantal transportbewegingen naar en van de bouw gereduceerd.”

Optimale weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag

Naast de isolatiewerkzaamheden is ERIB verantwoordelijk voor het brandwerend afdichten van alle doorvoeringen in de brandcompartimenten. “Hierbij maken wij gebruik van brandmanchetten en steenwol platen met een speciale coating”, aldus Van den Wassenberg. “Dankzij onze producten wordt de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag (WBDBO) tussen de diverse brandcompartimenten – afhankelijk van de eisen – voor ten minste 30 of 60 minuten geborgd. Zodat in geval van brand gasten en medewerkers veilig kunnen vluchten en schades worden beperkt.”

70 jaar kwaliteit en vakmanschap

ERIB van den Wassenberg BV viert in 2019 zijn 70-jarig jubileum. De firma werd in 1949 opgericht door Piet van den Wassenberg, die in 1968 werd opgevolgd door zoon Henk. Sinds 2001 staat met Henri en Pieter de derde generatie aan het roer van de onderneming, die naast isolatietechniek en brandwerende applicaties ook luchtkanalen ontwerpt, levert en monteert. “Dankzij onze uitgebreide dienstverlening én gepassioneerde vakmensen worden wij veel gevraagd in aansprekende projecten”, vertelt Van den Wassenberg. “Onder andere door Linthorst Techniek, waarmee we al jaren prettig samenwerken. Deze installateur weet wat belangrijk is voor een goede isolatie en afdichting en houdt daar maximaal rekening mee. Dit komt niet alleen de uitvoering ten goede, maar resulteert ook in een hoogwaardig opleverresultaat.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.