Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Theorie en praktijk opleiding F-gassen Categorie II nu in één hand

Theorie en praktijk opleiding F-gassen Categorie II nu in één hand

Volledige opleiding onder één dak

Met ingang van het nieuwe opleidingsseizoen verzorgt Alklima nu volledig zelfstandig de opleiding F-gassen Categorie II. Theorie én practicum worden nu door eigen medewerkers ingevuld.

Alklima is overtuigd van het belang van kennis en kennis delen. Als succesvol partner in de klimaattechniek ziet het bedrijf het ook als haar verantwoordelijkheid om partijen waarmee wordt samengewerkt te ondersteunen met kwalitatief hoogwaardige opleidingen. Om die reden beschikt het bedrijf over een eigen opleidingsinstituut onder de naam Alklima College. Onder deze paraplu worden trainingen, workshops en opleidingen georganiseerd.

Eén van de opleidingen is de opleiding F-gassen Categorie II, waarvan momenteel de tweede leergang loopt. Voor de invulling van het praktijkgedeelte werd tot voor kort gebruik gemaakt van externen. Sinds dit collegejaar wordt nu ook dit deel door eigen Alklima-medewerkers verzorgd. Daarmee is het opleidingsproces nu volledig in één hand. Naast de opleiding wordt ook het examen bij Alklima onder één dak aangeboden.

De 10-daagse opleiding F-gassen Categorie II is een opleiding voor en door mensen uit de praktijk. Met de opleiding werkt Alklima aan het kennisniveau van installateurs die de voor de woningbouw gangbare warmtepompsystemen aansluiten en onderhouden. En goed geïnstalleerde en onderhouden systemen zorgen op hun beurt weer voor geringere faalkosten. Onderdeel van de opleiding is een officieel afsluitend examen. Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer het officiële
F-Gassen certificaat categorie II. Alklima zal deze opleiding in het nieuwe jaar weer aanbieden. Bij interesse kunnen deelnemers worden aangemeld via
alklima-college.nl.

Naast de opleiding F-gassen Categorie II biedt Alklima College onder meer ook de 34-daagse MBO-3 opleiding Servicemonteur koude- en klimaatsystemen. Verder worden binnen Alklima College workshops en trainingen aangeboden. De eendaagse trainingen worden het gehele jaar door verzorgd. Het standaard trainingsprogramma loopt van september tot april; trainingen op maat of op locatie worden met name in de tussenliggende periode gehouden.  Tot het programma behoren de trainingen ‘Aan de slag met RAC en Mr Slim’, ‘Leer optimaal regelen en bedienen’, ‘Installatie knowhow’, ‘Service volgens Mitsubishi Electric’, ‘Nul-op-de-meter: Lucht-water warmtepomp’, ‘Optimalisatie Lucht-water warmtepomp-systemen’ en ‘Centrale en decentrale ventilatiesystemen’.

De workshops van Alklima duren een halve dag en behandelen thema’s waar de installateur in de dagelijks praktijk mee te maken krijgt. Op het programma staan de workshops ‘Realisatie Warmtepompsystemen binnen seriematige woningbouw’, ‘IBS en Service warmtepompsystemen voor seriematige woningbouw’ en ‘Programmeren PAR-33 MAA en PAR-U02 bedieningen’.

Informatie over het complete aanbod is te vinden op www.alklima-college.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.