Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
The sharing Tower, Amsterdam | Nieuw en duurzaam luchtkanalensysteem voor The Sharing Tower

The sharing Tower, Amsterdam | Nieuw en duurzaam luchtkanalensysteem voor The Sharing Tower

De transformatie van De Oliphant tot The Sharing Tower is bijna gereed. Om tegemoet te komen aan de wensen en eisen van de ‘millennials, ondernemers en werknemers van morgen’ wordt het iconische kantoorgebouw aan de Haaksbergweg in Amsterdam volledig gerevitaliseerd en opnieuw ingedeeld. Hierbij wordt niet alleen gefocust op een maximale openheid, mobiliteit, wendbaarheid, transparantie en vrijheid, maar ook op een uitstekende shareability. Daarmee moet The Sharing Tower het eerste multi tenant kantoorgebouw van Nederland worden dat zich volledig zal richten op de deeleconomie.

Het voormalige ING-kantoor staat middenin het centrumgebied van Amsterdams Zuidoost, vlakbij OV-station Bijlmer-ArenA en de Johan Cruijff ArenA. Het gebouw dateert uit 1992 en beschikte tot voor kort over 14.000 m² vloeroppervlak. Tijdens de herontwikkeling is dit uitgebreid naar 22.000 m². Behalve kantoorfuncties worden in het gebouw tal van publieke functies ingericht, zoals een restaurant, wijnbar en fitness. Doel is om een toekomstbestendig gebouw te realiseren dat weer 20 jaar vooruit kan. Duurzaam materiaalgebruik, slimme verlichting, lagetemperatuurverwarming en klimaatplafonds moeten leiden naar een BREEAM-NL ‘Very Good’-certificering.

schilt_oliphant_amsterdam_196a8170-kopieren

Luchtkanalensysteem in de kelder.

Compleet systeem

Als vaste partner van W-installateur Roodenburg Installatie Bedrijf hebben de werkmaatschappijen Schilt Luchtkanalen en Schilt Luchttechniek een compleet nieuw en duurzaam luchtkanalensysteem voor The Sharing Tower geëngineerd, geleverd en gemonteerd. Conform de Luka-C certificeringscriteria en inclusief alle TROX-componenten, zoals brandkleppen, kleppensecties, volumeregelaars, naverwarmers, geluiddempers en roosters. “In totaal hebben wij circa 6.000 m² rechthoekig en circa 3.500 m¹ rond kanaalwerk gemonteerd en voorzien van flexibele aansluitingen voor de aangebrachte klimaatplafonds”, vertelt Ben Stierman, projectleider bij Schilt Luchtkanalen. “Het grootste gedeelte van het kanaalwerk is uitgevoerd in verzinkt staal. Voor het keukengedeelte is gekozen voor aluminium. Op het dak hebben we circa 1.200 m² zelfdragend en volledig geïsoleerd rechthoekig kanaalwerk aangebracht. De buitenkanalen zijn afgewerkt met een glasvezelversterkte polyestermantel in de kleur RAL 7004.”

Huurderswensen

De cascowerkzaamheden zijn inmiddels gereed, vertelt Stierman. “Op dit moment zijn we bezig met de huurderswensen van de eerste huurders. En dat is bepaald geen sinecure. Op verschillende plekken in het gebouw worden namelijk nog wandjes toegevoegd, extra vergaderruimtes ingericht en bijvoorbeeld printers geplaatst, wat gevolgen heeft voor de ventilatietechniek. Om een gezond binnenklimaat in The Sharing Tower te borgen, moeten op diverse plekken roosters worden verplaatst, afzuigingen worden toegevoegd en/of ventilatievouden worden verhoogd. Luchtkanalen-aftakkingen moeten worden aangepast, waarvoor de koelplafonds opnieuw geopend moeten worden. Een ingrijpende klus, waar we de komende maanden verder invulling aan geven.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.