Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Textiele kanalen vs. Perfokanalen

Textiele kanalen vs. Perfokanalen

RIPRO Luchttechniek, partner in klimaatbeheersing en ventilatiesystemen, is gespecialiseerd in geperforeerde metalen kanalen. In de volksmond ook wel perfokanalen genoemd. Alhoewel volksmond… zo’n veelvoorkomend begrip is dit nog niet. Dat komt omdat het een opkomend product is. Veel beter bekend zijn de conventionele metalen kanalen of de textiele kanalen voor luchtbehandeling. Maar wanneer kies je nu wat? Daar gaan we in dit artikel verder op in!

Perfokanalen

Geperforeerde metalen kanalen zijn perfect voor de luchtbehandeling in bijvoorbeeld kantoren, scholen, bedrijfspanden, et cetera. De uitstraling is industrieel en de ophanging en de kanalen mogen gezien worden. Sterker nog, ze vormen een belangrijk onderdeel van de uitstraling van uw pand. Uiteraard is niet alleen de uitstraling belangrijk. Perfokanalen zijn geschikt voor zowel verwarmen, koelen als ventileren met slechts één kanaal en dat zonder tochtgevoel. De volledige ruimte kan in slechts 2 à 3 minuten behandeld worden. Elke ruimte krijgt zijn eigen berekeningen. De perforaties worden aangepast aan de wensen van de klant en er wordt gekeken naar de inblaastemperatuur, de omgevingstemperatuur, de hoogte van de ophanging en de druk. Er wordt een zorgvuldige berekening gemaakt van de positie van de laserperforaties en het aantal kanalen dat nodig is. Er zijn perforaties voor de perfecte klimaatbeheersing, maar daarnaast zijn er ook microperforaties die de kans op condensatie of vochtopstapeling op het kanaaloppervlakte verhinderen. Er is een continue omwenteling van massa rond het kanaal. Extra isolatie is dus niet nodig. Dit is een groot voordeel ten opzichte van de conventionele metalen kanalen. Doordat de perfokanalen zichzelf als het ware isoleren door de microperforaties is er ook nauwelijks onderhoud nodig. Dit is weer een groot voordeel ten opzichte van de textiele kanalen. Maar adviseren wij dan alleen maar geperforeerde metalen kanalen?

fabricair_easyfood-001-kopieren

Textiele kanalen

Het antwoord daarop is nee. Textiele kanalen (of AirSocks) adviseren wij met name voor de voedingsmiddelenindustrie. De sanitaire regelgeving vereist dat de apparaten en systemen volledig gereinigd moeten kunnen worden. Eventuele stoffen die in het kanaalwerk zitten die worden door het textiel gefilterd. RIPRO Luchttechniek levert en installeert de textiele kanalen van Fabric Air. Ook deze kanalen zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de lucht. Het design kan net als bij de perfokanalen eenvoudig afgesteld worden op de ruimte.

Advies op maat

Omdat het soms lastig is een juiste keuze te maken geven wij advies op maat. Indien gewenst komen wij langs op de locatie om de situatie te bespreken en kunnen wij zowel de voor- als de nadelen van elk systeem aangeven. Zo komt u wellicht makkelijker tot de juiste keuze! Meer informatie is te vinden op www.riproluchttechniek.nl .

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.