Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
‘Temperatuur en luchtvochtigheid Brocacef worden 24/7 bewaakt en beheerd’

‘Temperatuur en luchtvochtigheid Brocacef worden 24/7 bewaakt en beheerd’

De farmaceutische groothandel Brocacef heeft recent het Brocacef Science Park op bedrijventerrein Park Forum in Eindhoven uitgebreid met 8.500 vierkante meter distributiecentrum en kantoren. Net als bij de nieuwbouw in 2014 werden het ontwerp en de bouwkundige werkzaamheden uitgevoerd door Heembouw. Van den Pol Elektrotechniek stond in voor de elektrotechniek, terwijl Vink Installatie Groep tekende voor de werktuigbouwkundige installaties. Voor de automatisering van de klimaatinstallaties deed de installateur uit Roelofarendsveen een beroep op A&S System Integrators uit Uden.

“Voor de opwekking van warmte en koude zijn twee lucht/water-warmtepompen geplaatst”, vertelt Jim Sour, Algemeen Directeur van A&S System Integrators. “De warmtepompen zijn gekoppeld aan een 4-pijps distributiesysteem, waardoor gelijktijdig verwarmd en gekoeld kan worden. Als afgiftesysteem in de kantoren is gekozen voor inductie-units in combinatie met vloerverwarming en vloerkoeling. Een luchtbehandelingskast zorgt voor voldoende frisse lucht, terwijl vijf separate luchtbehandelingskasten in de verwarming, koeling en ventilatie van het distributiecentrum voorzien.”

brc 46 zijaanzicht kopieren

In de centrale regelkast zijn de vrij programmeerbare BRC-46 centrale primaire systeemcontroller (zie foto) en RIO I/O modules van BRControls geïmplementeerd, voor de besturing en bewaking van de verwarmings-, koel- en ventilatie-installaties.

 

Optimale conservering van geneesmiddelen en medische producten

Om de kwaliteit en houdbaarheid van de geneesmiddelen en medische producten in het distributiecentrum te kunnen garanderen, werden hoge eisen gesteld aan de temperaturen en luchtvochtigheid, die binnen bepaalde grenswaarden moeten blijven. “Om een optimale conservering te borgen, worden alle ruimtes van de nieuwbouw 24/7 bewaakt en beheerd”, vertelt Sour. “Daarbij wordt gebruik gemaakt van de automatiseringsoplossingen van BRControls, waarmee wij al vele jaren zeer prettig samenwerken. De producten van BRControls onderscheiden zich door een hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en lange levensduur. Bovendien is de regeltechniek ook in de bestaande bouw (fase 1) uit 2014 geïmplementeerd.”

rio mu22c bovenaanzicht kopieren

In de luchtbehandelingskasten van het distributiecentrum zijn separate regelpanelen met RIO-MU22 Multi Remote I/O modules geïntegreerd, waardoor flink op de bekabeling bespaard kon worden.

 

Nieuwste systeemcontrollers

In dit project heeft A&S System Integrators installateur Vink Installatie Groep volledig ontzorgd. Van de levering en montage van de schakel- en regelkasten, hard- en softwareproducten en veldapparatuur tot en met de regeltechnische bekabelingen, vertelt Sour. Voor de nieuwbouw is gekozen voor de nieuwste systeemcontrollers van BRControls, die moeiteloos communiceren met hun voorgangers en daarmee een optimale compatibiliteit borgen. In de technische ruimte is een centrale regelkast geplaatst. “In deze regelkast hebben wij de vrij programmeerbare BRC-46 centrale primaire systeemcontroller en RIO I/O modules van BRControls geïmplementeerd, voor de besturing en bewaking van de verwarmings-, koel- en ventilatie-installaties. In de luchtbehandelingskasten van het distributiecentrum zijn separate regelpanelen met RIO-MU22 Multi Remote I/O modules geïntegreerd, waardoor flink op de bekabeling bespaard kon worden. Voor de ruimteregelingen in de kantoren is gekozen voor de flexibele IP BRN20-lijn in combinatie met BRT24 fulltouch ruimtebedienapparaten. Tussen de nieuwbouw en bestaande bouw hebben onze monteurs netwerkbekabelingen aangelegd, waarna de gebouwautomatisering als één installatie gekoppeld kon worden.”

Begin dit jaar is de nieuwbouw van Brocacef opgeleverd.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.