Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Technische uitdaging? Kom verder! 
Wildkamp biedt tal van tools om de klant te ondersteunen. Van quickscans tot uitgebreide berekeningstools en inclusief 2D/CAD- of 3D/BIM-ontwerpen.

Technische uitdaging? Kom verder! 

Wildkamp is een technische groothandel en dienstverlener met een uitgebreid assortiment A-kwaliteit producten op het gebied van water, elektra en lucht. “Onze kracht schuilt in een uitgebreide service en ondersteuning”, vertelt Rudolf van de Velde, Manager Productspecialisten bij Wildkamp. “We zetten de kennis van onze technisch productspecialisten én leveranciers breed in, om slimme oplossingen op maat te kunnen bieden. Samen met onze klanten én fabrikanten zoeken we actief naar het beste product, assortiment of concept voor elk project. Bovendien inventariseren we hoe we de leveringen het best kunnen inrichten, zodat kwaliteit, duurzaamheid en efficiëntie samenkomen.”

Van installateurs tot aannemerspartijen en hoveniers: Wildkamp beschikt over een uitgebreid en zeer divers klantenbestand, dat van A tot Z wordt ondersteund. “We beschikken over 46 vestigingen voor de vakman, op strategische plekken verspreid door het land. Hierdoor zijn klanten altijd verzekerd van service en ondersteuning dichtbij huis”, vertelt Van de Velde. “Onze ervaren vestigingsmedewerkers zijn de eerste contactpersoon en kunnen alle voorkomende vragen beantwoorden en zorgen uit handen nemen. Zij worden regelmatig getraind door onze leveranciers en door ons eigen team van productspecialisten, waarop zij én onze klanten tevens kunnen terugvallen bij technisch-specialistische vragen. Indien nodig, gaan onze productspecialisten ook mee op klant- of projectbezoek.”

Rudolf van de Velde, Manager Productspecialisten bij Wildkamp.

Ondersteuning van de W-installateur

Van de Velde ziet dat de vraag naar service en ondersteuning groeit, nu technisch geschoold personeel steeds schaarser wordt, bedrijven overlopen van het werk en nieuwe technieken elkaar in rap tempo opvolgen. Als voorbeeld noemt hij de snelle opkomst van de warmtepomp. “De mogelijkheden op het gebied van warmtepompen zijn inmiddels zo divers, dat veel installateurs door de bomen het bos niet meer zien. Wij bieden hen de helpende hand, door de juiste warmtepompen voor ieder project te adviseren, engineeren en leveren, inclusief alle toebehoren. Op basis van gebouw en gebruik adviseren wij over het juiste warmtepompvermogen, de beste opstelling en de eventuele combinatie met een boilervat of vloerverwarming. Hierbij voeren wij naar wens ook een quickscan of warmteverliesberekening uit. En ook de inregeling kunnen wij verzorgen.” Indien de combinatie met vloerverwarming wordt gemaakt, dan kan Wildkamp ook het legplan maken, zodat een juiste warmteoverdracht wordt geborgd.

Ondersteuning van de E-installateur

Elektrotechnisch installateurs kunnen bij Wildkamp terecht voor vragen over bijvoorbeeld verlichting, verlichtingsplannen, smart home systemen en elektra. “Zo kunnen we in samenwerking met onze partners een ontwerp voor de meterkast maken”, aldus Van de Velde. “Maar we kunnen ook complete elektrische installaties uitrekenen en/of energiemanagement en energiemonitoring verzorgen.” Wildkamp wordt daarnaast steeds vaker gevraagd bij netvervuiling, waardoor uitval van elektronische apparatuur op de loer ligt. “Door een netmeting uit te voeren, helpen wij installateurs om inzicht te krijgen in de kwaliteit van het net. Samen met de installateur en op basis van de netmetingen leggen wij aan de klanten uit waarom bepaalde storingen optreden. Bovendien denken we mee over de oplossingen om netuitval in de toekomst te voorkomen.”

Bij Wildkamp staat de totaaloplossing voorop.

Uitgebreid aanbod tools en trainingen

Naast verwarmings- en elektrotechnische installaties kunnen klanten bij Wildkamp terecht voor (aan)vragen met betrekking tot beregeningsinstallaties, hemelwaterafvoeren, rioleringen, ventilatiesystemen en sanitaire installaties, waarbij de technisch productspecialisten verder kijken dan sec de producten. “Bij ons staat de totaaloplossing voorop”, benadrukt Van de Velde. “We bieden tal van tools om de klant hierbij te ondersteunen. Van quickscans tot uitgebreide berekeningstools en inclusief 2D/CAD- of 3D/BIM-ontwerpen in DDS-CAD. Wie kiest voor Wildkamp, is verzekerd van een afhaal- en bezorgservice op afspraak. Onze eigen vestigingen dienen bovendien als pick-up point. Artikelen die voor 18:30 uur besteld worden, liggen de volgende ochtend om 7:00 uur klaar in een vestiging naar keuze. Ook verzorgen we regelmatig webinars en kennissessies over actuele onderwerpen in de branche. Zowel online, in één van onze vestigingen als in-company en zowel op eigen titel als in samenwerking met onze leveranciers. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? U bent van harte welkom om uw project met een kopje koffie te bespreken.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.