Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Technische opleidingen die aansluiten bij de praktijk
Alle opleidingen van Studium zijn praktijkgericht en persoonlijk. Je traint in een kleine groep met optimale interactie en persoonlijke begeleiding.

Technische opleidingen die aansluiten bij de praktijk

Beter worden in jouw vakgebied door verdieping of omscholing? Je bent niet de enige. Maar hoe weet je zeker dat de opleiding aansluit op jouw wensen en werkzaamheden? Technisch opleider Studium vergroot je kennis met toegankelijke en praktijkgerichte opleidingen.

“Bij veel grote opleidingscentra ben je één van de velen in een vast omlijnd programma. Dat doen wij anders. Als kleine opleider stellen we ons flexibel op en zorgen we ervoor dat iedere cursist voldoende aandacht krijgt. Het lesmateriaal is tiptop in orde, communicatie verloopt strak en alles is tot in de puntjes verzorgd; tot aan het eten toe”, aldus operationeel manager Esmee de Graaf. Studium biedt verschillende technische opleidingen, van koel- en klimaattechniek tot elektrotechniek en communicatie.

“Studium verzorgt bijscholing en volwassenenonderwijs in de vorm van opleidingen en trainingen”, vertelt De Graaf. “Zowel op werktuigbouwkundig als elektrotechnisch vlak. Onze klanten zijn grote, middelgrote tot kleine installatiebedrijven, technische diensten en uitzend- en detacheringsbureaus. Al onze opleidingen zijn praktijkgericht en persoonlijk. Je traint in een kleine groep met optimale interactie en persoonlijke begeleiding. Jezelf ontwikkelen is bij ons een ervaring waarbij je gebruik maakt van de nieuwste technische snufjes. Opleidingen worden geëxamineerd door onafhankelijke en erkende examenbureaus. Voor de koeltechniek is dat bijvoorbeeld STEK. Alle opleidingen zijn door Studium zelf ontwikkeld, in samenwerking met specialisten en technische organisaties. Bovendien is maatwerk altijd mogelijk. Het uiteindelijke doel? Volledig aansluiten op de praktijk van opdrachtgever en technici.”

Studium beschikt over twee opleidingslocaties. Op het hoofdkantoor in Bunschoten zijn diverse leslokalen ingericht waar voornamelijk theoretische opleidingen worden verzorgd, zoals VCA- en NEN 3140-trainingen. In Amersfoort staat de praktijkruimte, die van de nieuwste technieken is voorzien en waar deelnemers real-life trainen. “Met onze mobiele trainingsunits verzorgen we zelfs opleidingen en trainingen op locatie”, aldus De Graaf. Drie jaar geleden zijn de maandelijkse Bootcamps geïntroduceerd. Hiermee wordt het tekort aan technici in de branche snel en doeltreffend opgevangen. “Een Bootcamp is een versneld opleidingstraject. Dat betekent dat je als nieuwe instromer of zij-instromer in één maand tijd wordt opgeleid tot koelmonteur, ongeacht je voorkennis. We zorgen voor de theoretische basiskennis, maar ook voor voldoende vlieguren op de praktijkinstallatie waardoor nieuwe instromers en zij-instromers direct in de branche inzetbaar zijn. Momenteel bieden we een Bootcamp Koeltechniek en een Bootcamp Installatietechniek aan. Bovendien liggen er plannen voor een Bootcamp Elektrotechniek en een Bootcamp Meet- en Regeltechniek.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.