nieuw spirotech spa mei fotograaf almicheal fraay  kopieren

Bij het SpaOne-project heeft Spirotech in de planfase meegedacht over de benodigde werktuigbouwkundige installaties.

01:51
07-11-2019

Technische installatie met hoog rendement in duurzaam wellnesscomplex

Een indrukwekkend voorbeeld van een duurzame technische installatie is het wellnesscomplex SpaOne in Oosterhout. Van Hout adviseurs en installateurs is gespecialiseerd in het adviseren en leveren van duurzame installaties. Met hulp van Spirotech is in Oosterhout het rendement van de technische installaties vergroot en geborgd.

Wij werken al een aantal jaren met Spirotech samen omdat hun producten belangrijke waarde toevoegen voor het installatierendement tijdens de hele levensduur.

 

Van Hout adviseurs en installateurs in Veldhoven onderscheidt zich in de bouwwereld met duurzame (werktuigbouwkundige) projecten waarbij ze inzetten op gegarandeerde CO-reductie. Als vervolg op een aantal eerder gerealiseerde saunacomplexen voor de ondernemers André Meerhoff en Twan Veraa, is Van Hout tevens betrokken bij de ontwikkeling van het full service wellnesscomplex SpaOne in Oosterhout. Met een oppervlakte van zo’n vierduizend vierkante meter aan gebouwen, vijvers en zwembaden behoort SpaOne tot de grootste wellnesscomplexen van Nederland. En dankzij het advies van Van Hout ook tot de duurzaamste.

Installatierendement vergroten en waarborgen

Installaties beïnvloeden in toenemende mate de beleving, het comfort en de duurzaamheid van gebouwen. Bij SpaOne is dat niet anders. “SpaOne is een bijzonder duurzaam wellnesscomplex, dankzij eigen zonnepanelen, biomassaketels en een warmtekrachtkoppeling”, vertelt Roy Willems, projectleider bij van Hout. “In sauna’s zijn vooral de verwarming en de watervoorzieningen van groot belang. Om het rendement van de installaties voor SpaOne te vergroten en te waarborgen, hebben wij er automatische SpiroVent Superior vacuümontgassers en SpiroTrap vuilscheiders aan toegevoegd. Luchtvorming en vuilophoging in het systeemwater van installaties verlagen namelijk geleidelijk het rendement. Met als gevolg: een ongewenst hoger energieverbruik. Verder houden wij het systeemwater in een topconditie met SpiroPlus-additieven, terwijl speciale SpiroPress-expansieautomaten de druk automatisch op peil houden.”

Om het rendement van de installaties voor SpaOne te vergroten en te waarborgen, hebben wij er automatische SpiroVent Superior vacuümontgassers en SpiroTrap vuilscheiders aan toegevoegd.

 

Resultaatgerichte samenwerking

“Wij werken al een aantal jaren met Spirotech samen, omdat hun producten belangrijke waarde toevoegen voor het installatierendement tijdens de hele levensduur”, vervolgt Willems. “Bij het SpaOne-project heeft Spirotech in de planfase meegedacht over de benodigde werktuigbouwkundige installaties en blijven ze ook tijdens de exploitatiefase betrokken bij het onderhoud van de systeemwaterkwaliteit. Daarnaast stelt Spirotech kwaliteit voorop en komen ze afspraken na. De communicatielijnen zijn kort en zowel de accountmanager als technici zetten zich indien nodig extra in om het gewenste resultaat voor onze klanten te bereiken. Kijkend naar het samenwerkingsverband voor dit project, ontzorgen wij de eigenaren van het SpaOne-complex en ontzorgt Spirotech ons bij het optimaliseren van het installatierendement.”

Klantervaring

“Met dit moderne duurzame complex spelen wij in op de toenemende behoefte aan wellness in een natuurlijke omgeving en kleuren wij een witte vlek in het aanbod daarvoor in West-Brabant”, zegt mede-eigenaar John Pasveer. “Wij hebben Van Hout al in een vroeg stadium bij onze projectontwikkeling betrokken, omdat voor dit nieuwe complex de lat aanzienlijk hoger is gelegd. Daar hebben zij en alle andere leveranciers met veel ervaring, kennis en betrokkenheid aan meegewerkt. Via het gebouwbeheersysteem dat Van Hout heeft geïnstalleerd, kan ik eenvoudig alle kritische systemen op mijn computer in de gaten houden en optimaliseren. Tenslotte hebben zij ook geholpen om een fiscaal voordeel van 55% te realiseren op de duurzame installaties (Energie-investeringsaftrek) en met subsidies op onze biomassaketels en zonnepanelen.”   

Tekst: Spirotech  
Beeld: Almicheal Fraay

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Installatie en Bouw Nederland partners

Voorkomvervuilinginuwcv installatie!dsc