Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Technische groothandel met een marktbreed succes   
            

Wasco mag je gerust een begrip noemen voor iedereen die in de installatiebranche werkt.

Technische groothandel met een marktbreed succes 


Wasco mag je gerust een begrip noemen voor iedereen die in de installatiebranche werkt. Het bedrijf beschikt als technische groothandel over 34 vestigingen, waar 500 uitstekend onderlegde medewerkers de Nederlandse markt van groot tot klein bedienen. Bijvoorbeeld met zo’n 500.000 verschillende producten op het gebied van verwarming, sanitair, onderdelen, airconditioning en ventilatie. Daarnaast beschikt Wasco over een eigen opleidingsinstituut (WasCollege), waar medewerkers van installatiebedrijven én zzp’ers zich de nieuwste ontwikkelingen binnen hun vakgebied eigen kunnen maken en zelfs certificeringen kunnen behalen.

Ondanks de sterk toegenomen omvang van Wasco is de manier waarop de groothandel in de markt staat, niet veranderd. “We ademen nog steeds de sfeer uit van een familiebedrijf”, stelt Eric van den Berg met gepaste trots. “Elk van onze 34 vestigingen doet lokaal zijn business en kent zijn klanten goed; dat geeft met name de installateur een vertrouwd gevoel. Onze vestigingen vormen als het ware een clubhuis voor de installateur, waar de heerlijke bonenkoffie altijd voor ze klaar staat.”
Zelf trad Eric van den Berg eind 2006 in dienst bij Wasco. “Ik heb in de loop der jaren verschillende functies bekleed, variërend van productmanager cv en een functie op inkoop overall tot en met mijn huidige taak van productmanager Duurzaam. Onze productgroep Duurzaam is zeer belangrijk geworden de afgelopen jaren. De energietransitie heeft daar natuurlijk alles mee te maken.”

Ondanks het feit dat Wasco een private label heeft van zowel de stalen als composiet verdeler, is recent besloten om Therminon composiet verdelers in het assortiment op te nemen.


Therminon composiet verdelers

Eén van de leveranciers waarmee Wasco al jaren zaken doet, is het in Bladel gevestigde Therminon, systeemfabrikant van onder andere innovatieve, duurzame en betrouwbare kunststof vloerverwarmingverdelers. “Een uitmuntend product en zeer gewild in de installatiebranche”, weet Van den Berg uit ervaring. “Al bijna twintig jaar verkopen we Therminon verdelers onder het private label Comfort Line aan installateurs. Echter zien we de markt steeds sterker vragen om composiet verdelers van het Therminon merk. Therminon wil op zijn beurt dichter bij de installateur staan voor onder andere support en kennisoverdracht. Ondanks het feit dat Wasco een private label heeft van zowel de stalen als composiet verdeler, is recent besloten om Therminon composiet verdelers in het assortiment op te nemen. Hier ligt ons inziens duidelijk de toekomst, met het oog op lage temperatuur systemen en koeling.”


Landelijk uit voorraad geleverd

Ook Dennis Dirks, directeur van Therminon, is enthousiast: “Wij zijn zeer gelukkig met het feit dat Wasco de composiet verdelers van Therminon sinds kort landelijk uit voorraad levert. Dat is voor iedereen goed nieuws: voor de installateurs in de eerste plaats, maar zeker ook voor Wasco en Therminon. Wij stellen vas t dat Wasco veel vertrouwen heeft in Therminon en in de investeringen die ons bedrijf doet in een nóg hogere kwaliteit van onze producten. Zo investeren we fors om de significante voordelen van de composiet verdelers door onafhankelijke partijen te laten toetsen.” Van den Berg: “De composiet verdelers van Therminon zijn in alle opzichten top. Wij doen dan ook graag zaken met Therminon, dat net als wij een onderneming is die doet wat ze belooft. Want alles begint en eindigt met vert rouwen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.