Sim Holland
01:53
20-11-2018

‘Technisch servicebedrijf viert 85-jarig jubileum in stijl’

Met de gespecialiseerde businessunits Energie, Service, Agro en Pompen richt SIM Holland zich op een breed gamma markten en klanten. “Met onze producten en diensten zijn wij onder meer actief in de industrie, watersector en veehouderij. Soms als toeleverend bedrijf, maar meestal als aannemer of 24/7 servicedienstverlener van energie-, pomp- en agroprojecten, waarbij we onder andere (nood)stroomoplossingen, pompinstallaties en mestverwerkingsmachines op maat engineeren, leveren, monteren en onderhouden”, vertelt directeur Hans Brands. “Klantgerichtheid, betrouwbaarheid, flexibiliteit en innovatie staan hierbij voorop. Al 85 jaar.”

Sim HollandVuilwaterpomp voor in de bouw; onderstel en een haak om de pomp op de vrachtwagen te tillen.

N.V. SIM Holland werd in 1933 opgericht met motorenrevisie als hoofdactiviteit. Hiernaast leverde SIM Holland motoronderdelen van het Zwitserse merk Société Industrièle Mecanique, waaraan het bedrijf ook zijn naam dankt. De handel in overige motortechnische onderdelen werd echter al snel uitgebreid, vertelt Brands. “Door wijzigende marktomstandigheden moest de bedrijfsactiviteit geleidelijk worden aangepast; de factor arbeid werd namelijk steeds duurder waardoor de keuze voor reviseren geleidelijk is verschoven naar vervanging door nieuwe producten. SIM Holland heeft op deze marktvraag ingespeeld door het verkrijgen van haar eerste importeurschap in industriële motoren. Vanwege het succes in deze nieuwe activiteit is SIM Holland zich meer en meer gaan focussen op technische importeurschappen van A-merken.”

Diverse importeurschappen
In 1946 werden de STP olieverbeteraars aan het assortiment toegevoegd en in 1958 verkreeg SIM Holland de eerste exclusieve buitenlandse motorenvertegenwoordiging van HIRTH motoren uit Duitsland. “In 1963 werd hier de vertegenwoordiging van de Amerikaanse Cummins ONAN fabrieken aan toegevoegd”, vertelt Brands. “Dit betrof motoren en generatoren die industrieel werden toegepast als stroom- of noodstroomaggregaat. Cummins ONAN was toentertijd één van de weinige fabrieken ter wereld die zowel de motoren als generatoren voor de stroomaggregaten in eigen huis ontwierp en produceerde.” In 1973 verkocht SIM Holland zijn eerste Caprari-producten, waarmee het startsein voor een nieuwe afdeling werd gegeven: Pompen.   

“Hierna breidde het aantal importen en activiteiten snel uit. In 1986 verkregen we het importeurschap van de Franse fabriek SDMO, een vooraanstaand producent van (nood)stroomaggregaten. Ook werden de eerste inkopen bij de firma RECK (mestmixers en kuilverdelers) gedaan, gevolgd door de DODA mestpompen en -mixers en andere technische importeurschappen, waaruit onze landbouwspecialisatie is ontstaan.” De Agro wordt bediend via dealers. SIM Holland treedt hier op als importeur en kenniscentrum om dealers te ondersteunen in de toepassing van producten.

Schneider Electric Easy UPS biedt MKB een krachtige noodstoomvoorziening (10-tot-40kVA).

Jubileumviering
In 1991 leverde SIM Holland – in samenwerking met Schneider Electric – haar eerste UPS-oplossing, in combinatie met een aggregaat. Bovendien werd toen de eerste 3-fase Silcon UPS-unit (nu APC by Schneider Electric) in Nederland geplaatst. In 1995 werd de vestiging SIM Belgium geopend en in 2015 is SIM Holland verhuisd van haar locatie in Papendrecht naar Sliedrecht, waar op vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober het 85-jarig jubileum van de technische groothandel groots gevierd zal worden. “Installateurs, agrarische bedrijven en hun dealers zijn dan van harte welkom om onze nieuwste producten te bewonderen, evenals een motor uit 1934”, vertelt Brands. “Een PowerPoint presentatie geeft bezoekers bovendien een kijkje in 85 jaar SIM Holland. Op vrijdag verzorgt dhr. M.C.L. Voorwinde, directeur van de Vereniging voor Importeurs van Verbrandingsmotoren (VIV) een presentatie over noodstroominstallaties en op zaterdag vertelt ing. G. Migchels, Senior Projectleider bij Wageningen University & Research over de hedendaagse emissienormen in de agrosector.”   

Tekst Lieke van Zuilekom     |    Beeld SIM Holland
Uitgelichte afbeelding: 
Drie stuks SDMO T16k voor Gemco Mobile Safety B.V.

Installatie en Bouw Nederland partners

BelimoSmitsair