Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
‘Techniek en design komen samen  in uniek klimaatplafond’

‘Techniek en design komen samen in uniek klimaatplafond’

De Crystal Climate Ceilings (C3) PCM klimaatplafonds van OC Autarkis en Hunter Douglas Architectural maken een gebouw niet alleen energetisch efficiënter, maar verbeteren ook het comfort én de esthetiek. De complete klimaatplafonds maken gebruik van een geavanceerd faseovergangsmateriaal en transformeren basis klimaatinstallaties tot volledig energiezuinige, volautomatische klimaatbeheersystemen. Verdubbel vandaag nog het vermogen van uw bestaande koelmachine(s), zonder aanpassingen aan het leidingwerk!

Oudere gebouwen hebben door hun constructie en gebouwmassa een hoog accumulerend vermogen. Buitentemperaturen hebben slechts weinig invloed op het binnenklimaat, waardoor het in de winter eenvoudig is om ruimtes op temperatuur te houden, terwijl het in de zomer heerlijk koel blijft. Door de kortere bouwtijden en hoge vierkante meterprijzen bestaan gebouwen vandaag de dag echter grotendeels uit glas, staal en aluminium. In deze moderne, lichtgewicht constructies is geen warmteopslagcapaciteit meer aanwezig, waardoor ruimtetemperaturen – onder invloed van mensen, computers en zoninstraling – flink kunnen oplopen. “Tot voor kort werd dit probleem opgelost door geavanceerde airconditioningsystemen en/of watergevoerde klimaatplafonds, maar deze systemen verbruiken veel energie”, weet Arnold Bal, Business Unit Manager Utiliteit bij OC Autarkis. De ontwikkelaar van Phase Changing Materials (PCM) oplossingen en onderdeel van Orange Climate creëerde in samenwerking met Hunter Douglas Architectural C3 PCM klimaatplafonds, die de uitstekende technische eigenschappen van PCM combineren met een superieur design. De innovatieve klimaatplafonds zorgen het hele jaar door voor een constante ruimtetemperatuur, zonder water(leidingen) en tegen een minimaal energieverbruik.

flora holland 10 kopieren

C3 PCM klimaatplafond (paneelplafond)
bij Flora Holland.

 

Gebouweigenaren en architecten kunnen kiezen uit drie types C3 PCM klimaatplafonds met verschillende bevestigingssystemen: een tegelplafond, een paneelplafond en een breed paneelplafond. Bovenop de metalen plafonds worden PCM-elementen aangebracht, die functioneren als thermische accu’s en warmte en koude opslaan en afgeven. “Eén kilo PCM staat ongeveer gelijk aan 30-40 kg beton, waarmee we de gebouwmassa van vroeger simuleren”, vertelt Bal. “De PCM-elementen zijn gevuld met milieuvriendelijke zouten die door een specifieke menging geprogrammeerd worden op een gewenste overgangstemperatuur. Door warmte op te nemen, verandert de PCM van fase (van vast naar vloeibaar). Tijdens het smelten absorbeert het materiaal grote hoeveelheden warmte, waardoor de omgeving koeler wordt. Wanneer de temperatuur daalt en onder de overgangstemperatuur komt, stolt het materiaal en komt de warmte weer vrij. Dankzij natuurlijke ventilatie en temperatuurverschillen wordt gedurende de nacht de warmte in de PCM-elementen efficiënt ontladen. Hierdoor kunnen gebouweigenaren tot wel 50% op hun koel- en verwarmingsvermogen en ongeveer 30% op hun energiekosten besparen.” Doordat de plafondpanelen in standaard moduulmaten worden geleverd, wordt een eenvoudige installatie geborgd. Bovendien leveren de klimaatplafonds kostbare BREEAM- en BENG-punten op.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.