Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Techneco wordt Remeha: Integratie helpt doelstellingen verwezenlijken

Techneco wordt Remeha: Integratie helpt doelstellingen verwezenlijken

Nagenoeg twee jaar geleden acquireerde Remeha Techneco. Na een intensief integratietraject wordt Techneco op 1 januari 2021 officieel Remeha.

Samenwerking leidt tot resultaat

Met de overname verbreedt Remeha zijn portfolio en haalt het meer specifieke kennis en ervaring in huis. Techneco is namelijk volledig gericht op de ontwikkeling en levering van compleet geïntegreerde warmtepompsystemen, in nieuwe en bestaande woningbouw en utiliteit. In de afgelopen periode zijn beide organisaties steeds intensiever gaan samenwerken. Het eerste resultaat van deze samenwerking is de hybride warmtepomp Elga Ace.

Doelstellingen

Over de doelstellingen van de overname is algemeen directeur van Remeha, Arthur van Schayk, heel duidelijk: “We streven naar een aanzienlijk marktaandeel in warmtepompen in 2025.” Jasper Serlie, verantwoordelijk voor de vestiging in Delft, wil bovendien een invloedrijke speler in de nieuwbouwmarkt zijn. “Maar laten we niet vergeten dat er nog altijd heel veel cv-ketels worden verkocht in Nederland. We moeten absoluut proberen ons marktaandeel hierin te laten groeien.”

Kenniscentrum

Remeha richt zich op drie segmenten: nieuwbouw, utiliteit en residentieel. Vanuit de Delftse vestiging stuurt Jasper Serlie het segment nieuwbouw aan. Daarbij ligt de focus op warmtepompen. De vestiging in Delft wordt het kenniscentrum voor warmtepompen.

Een extra rol voor Remeha

Binnen de installatiebranche ervaren vrijwel alle partijen de gevolgen van de energietransitie, digitalisering en het ontstaan van nieuwe serviceproposities. “We willen relaties helpen met marketing, het optimaliseren van het productportfolio en logistiek”, vertelt Van Schayk. Serlie vult hem aan: “We zijn ervan overtuigd dat bedrijven partners nodig hebben, die kennis kunnen overdragen en de problematiek begrijpen en daarvoor oplossingen aanbieden.” Die rol wil Remeha op zich nemen.

Over Remeha/BDR Thermea Group

Remeha ontwikkelt innovatieve en energiezuinige producten voor klimaatbeheersing c.q. warmte en warm water, zowel voor woningen als utiliteit. Met haar innovaties wil Remeha zo goed mogelijk anticiperen op wensen en behoeften van nu en in de toekomst. Met ruim 500 medewerkers geeft Remeha op eigentijdse wijze invulling aan ontwikkeling, productie en marktbenadering, waarmee zij in Nederland én in Europa is uitgegroeid tot een vooraanstaande fabrikant. Remeha is één van de voornaamste merken binnen BDR Thermea Group. BDR Thermea Group in Apeldoorn realiseert met 6.200 medewerkers in ruim 100 landen een omzet van 1,8 miljard euro.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.