Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Systemair introduceert Geniox

Systemair introduceert Geniox

Het toonaangevende ventilatiebedrijf Systemair lanceert Geniox, de volgende generatie luchtbehandelingsunits. De motivatie achter de nieuwe units is de ambitie om de energie-efficiëntie in ventilatiesystemen te verbeteren.

Als vuistregel geldt dat ventilatie ongeveer 40 procent van het energieverbruik van een gebouw uitmaakt. Dit betekent dat er een aanzienlijk verbeterpotentieel is. Tegelijkertijd zorgt de ontwikkeling in de bouw ervoor dat gebouwen tegenwoordig beter geïsoleerd en luchtdicht zijn om op de energiekosten te besparen. Dit vergroot echter de behoefte aan ventilatie, die ook op een hoger niveau moet presteren om een ​​optimaal binnenklimaat te bereiken.

Ventilatie is een van de aandachtspunten in de ErP-richtlijn (Ecodesign) van de Europese Commissie. De richtlijn stelt een aantal eisen aan alle producten die het energieverbruik beïnvloeden. Met betrekking tot ventilatie stelt de ErP onder meer eisen aan warmteterugwinning, ventilatorefficiëntie en SFP-waarden. Geniox voldoet aan alle eisen.

Montage op locatie

De Geniox luchtbehandelingskasten kunnen ter plaatse door installateurs worden gemonteerd. De unit wordt geleverd in modules om het transport naar en op de locatie te vergemakkelijken. Installateurs kunnen de Geniox-unit vervolgens monteren door de modules eenvoudig in elkaar te passen. Dit is een oplossing waar onze klanten naar hebben gezocht. We hebben ook stappen ondernomen om de levertijd te verkorten en de afhandeling en service te verbeteren.

Het meest opvallende verschil met onze vorige ontwerpen is de behuizing. Behalve dat ze esthetisch mooi zijn, hebben we een thermisch geïsoleerde paneelconstructie ontwikkeld met zeer hoge dichtheidswaarden, die koudebruggen elimineert. De behuizing voldoet aan de beste doorbuigingsklasse D1 en luchtdichtheidsklasse L2.

Eén bedrijf, één merk

Het nieuwe assortiment Geniox is verkrijgbaar binnen geheel Systemair, wereldwijd. Dit betekent dat we onze klanten hetzelfde hoge serviceniveau kunnen bieden, ongeacht waar ze zich bevinden. Het Geniox-assortiment kan worden toegepast in verschillende industrieën, van huisvesting, ziekenhuizen, datacenters en industriële faciliteiten tot schepen en offshore platforms.

Systemair heeft het ontwerpprogramma SystemairCAD verder ontwikkeld zodat nu ook de Geniox-luchtbehandelingsunits hiermee eenvoudig zijn te configureren. Het programma is gratis te downloaden en biedt de mogelijkheid om een eigen luchtbehandelingsunits te configureren of een van de vooraf geconfigureerde opties te kiezen. SystemairCAD is rechtstreeks verbonden met onze productie. Als een bestelling bevestigd is, kunnen we de gegevens van het apparaat direct naar onze productie sturen, waar het op bestelling wordt gemaakt.

Het Geniox-assortiment is gecertificeerd door Eurovent, de Europese Associatie van Fabtrikanten voor luchtbehandeling en koelapparatuur. Eurovent certificeert de prestatiebeoordelingen van airconditioning- en koelproducten volgens Europese en internationale normen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.