Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Succesvolle Roadshow vergroot expertise van installateur
Roadshowtruck voor het ROVC TechCenter in Ede.

Succesvolle Roadshow vergroot expertise van installateur

Bij Belimo Servomotoren, wereldwijd marktleider op het vlak van veldapparatuur voor de energie-efficiënte besturing van verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsystemen, delen ze graag de aanwezige expertise. Met afnemers en gebruikers binnen de installatiesector, maar ook met verschillende Nederlandse opleidingsinstituten die voorzien in de broodnodige aanwas van technisch geschoold personeel. De onlangs afgeronde Roadshow is het meest actuele initiatief waarmee Belimo kennis en kunde andermaal met succes op een hoger niveau tilde. Managing Director Richard Daamen en Marketing Manager Yvette Vink blikken voldaan terug. 

De Experience Box. (Bron: ROVC)

In een tijdsbestek van zo’n anderhalf jaar deed hij ruim twintig Europese landen aan: de Belimo Roadshowtruck, een real life demonstratieruimte op wielen van maar liefst 35 m2. De zegetocht eindigde medio januari in Ede, recht voor de deur van ROVC TechCenter, marktleider op het gebied van technische opleidingen. Van woensdag 18 tot en met vrijdag 20 januari waren geïnteresseerden van harte welkom om in een inspirerende omgeving de laatste technische snufjes van de besturingsspecialist te komen bewonderen. Dat kon in de smaakvol ingerichte truck, maar ook binnen de muren van het TechCenter, het opleidingsinstituut dat volledig is uitgerust met Belimo-technieken en waarmee het bedrijf al lange tijd innig samenwerkt.
“Binnen ons streven om techniek, onderwijs en markt nauwer met elkaar te verbinden, hebben we met de Roadshow vooral ingezet op het vergroten van de kennis van onze afnemers en dichter tot hen te komen”, zegt Vink. “Gezien de score van maar liefst 394 geregistreerde bezoekers die we in Ede hebben mogen ontvangen, kan ik stellen dat we daarin met glans zijn geslaagd.”

Klimaatervaring

Tijdens de Roadshow toonde Belimo via diverse hands-on trainingen en demonstraties de meest actuele en uiteenlopende besturingstoepassingen. State-of-the-art oplossingen die onder meer ten doel hebben om zo energie-efficiënt mogelijk tot een optimaal woon- en werkklimaat te komen. Branchevereniging Binnenklimaat Nederland, waarvan Belimo een actief lid is, bouwde in het ROVC-gebouw een belevingsruimte waarin de bezoekers in staat werden gesteld om zélf de weldaad van een fris en gezond klimaat te ervaren. “In deze zogenaamde Experience Box lieten we het CO2-gehalte zeer hoog oplopen en toonden we door middel van rook de stromingswijze van frisse lucht aan”, blikt Daamen terug. “Op die manier kon iedereen zien wanneer het nodig is om te ventileren, hoe vuile lucht wordt afgevoerd en wat de invloed daarvan is op het individu.” 

Waterzijdige verdeelunit van Belimo in het ROVC voor verwarmen en koelen. Deze unit wordt, net als het gebouw zelf, ook gebruikt voor scholingsdoeleinden.

Stapje verder

Nu de Roadshow is afgelopen, gaat Belimo vrolijk verder met waar het gebleven was: samenwerken met markt én onderwijs om richting de toekomst te kunnen voorzien in eersteklas producten, voldoende expertise en goed opgeleide technici. De een-tweetjes die worden gemaakt met diverse Nederlandse scholen (waaronder het ROC Aventus in Apeldoorn en Deltion College te Zwolle) blijven in ieder geval op het speelveld van Belimo te bewonderen. Om het vak van installateur aantrekkelijker te maken, maar ook om de technische kennis en kunde van de leerkrachten aldaar te vergroten. “Dat doen we bijvoorbeeld met het train-de-trainerconcept, een principe dat de innovaties in de markt in evenwicht brengt met de gedoceerde leerstof”, aldus Daamen. “Via de geplande samenwerkingen met MIT- en HIT-opleidingscentra, gericht op het werven van hoger opgeleide vakmensen, gaan we binnenkort nog een stapje verder. In de volle breedte en van laag tot hoog werken aan kennisvergroting ís en blijft een belangrijke taak van ons bedrijf én de branche. Daarbij spelen we graag een proactieve, sturende rol. En
dat blijft zo.”

Laatste demo in juni

De Roadtruck van Belimo is nog niet helemáál tot stilstand gekomen. In juni staat nog één laatste demonstratie op het programma, zo blijkt uit de woorden van Vink. “Dán staat de truck voor ons bedrijfspand in Vaassen en bieden we onze eigen relaties, onze medewerkers en hun familie de gelegenheid om met eigen ogen te zien wat we allemaal doen en in huis hebben. Het wordt een mooi sluitstuk van een geweldige trip!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.