Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Stralingswerende hollewanddozen: de snelle en veilige oplossing

Stralingswerende hollewanddozen: de snelle en veilige oplossing

Elektrische installaties plaatsen in stralingwerende wanden, is best een uitdaging. U mag de voorgeschreven stralingwerende waarden namelijk niet beïnvloeden. Attema biedt een snelle en veilige oplossing: de nieuwe stralingswerende inbouwdozen. Die monteert u heel eenvoudig. Ook achteraf. En omdat extra afschermingsmaatregelen overbodig zijn, werkt u ook nog sneller.

In ziekenhuizen, tandartspraktijken en andere medische instellingen waar met röntgenstraling wordt gewerkt, gelden specifieke, bouwkundige maatregelen. Met de stralingwerende inbouwdozen van Attema blijft de functie van de stralingwerende wanden volledig behouden. Zónder speciale stralingwerende kappen of loodslabben. De dozen zijn verkrijgbaar in een loodvrije en een loodhoudende variant. In beide gevallen zijn de betrouwbaarheid en veiligheid volledig gegarandeerd.

Attema

Loodhoudende uitvoering.

 

Loodhoudende stralingwerende inbouwdoos

De loodhoudende stralingwerende doos wordt voornamelijk gebruikt in loodbeklede wanden, maar is ook geschikt voor loodvrije wanden. Het stralingwerende lood is volledig omspoten met kunststof, waardoor u er nooit mee in aanraking komt. De doos biedt bescherming tot een loodequivalent van maximaal 2,5 mm Pb. U installeert de inbouwdoos heel eenvoudig: ook achteraf. Het feit dat extra afschermingsmaatregelen overbodig zijn, maakt montage extra gemakkelijk. En snel.

Attema

Loodvrije uitvoering.

 

Loodvrije stralingwerende inbouwdoos

De loodvrije stralingwerende doos is een milieuvriendelijk alternatief voor afscherming met lood. De stralingwerende composiet bestaat onder andere uit het niet-giftige bismut. De doos is met name geschikt voor loodvrije stralingwerende wanden (bv. Knauf Safeboard), maar kan ook in met lood bedekte stralingwerende wanden worden gebruikt. De doos biedt bescherming tot een loodequivalent van maximaal 1,5 mm Pb. Afhankelijk van de opbouw van de wand wordt een bescherming gerealiseerd van een loodequivalent van maximaal 3 mm Pb (bij twee tegenoverliggende inbouwdozen). Ook de loodvrije inbouwdoos installeert u probleemloos achteraf en zonder extra afschermingsmaatregelen.

Testrapport

TÜV NORD Röntgentechnik testte de stralingswerende dozen uitgebreid in het buisspanningsbereik van 40 tot 150 kV.  Zij toonde aan dat een bescherming van een loodequivalent van maximaal 3 mm Pb kan worden gerealiseerd, afhankelijk van de opbouw van de wand en de positionering van de inbouwdozen. Kijk voor het uitgebreide keuringsrapport op de site van Attema.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.