Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Storm op zonnepanelen vraagt om slimme installatiematerialen en gereedschappen
Klemko Techniek en Mepac betreden de markt met vier gereedschappen voor het snel, efficiënt en slim installeren van zonnepanelen.

Storm op zonnepanelen vraagt om slimme installatiematerialen en gereedschappen

Leveranciers en installateurs van zonnepanelen zien een ware run ontstaan op zonnepanelen. Om snel en goed in deze enorme vraag te kunnen voorzien, zijn ook slimme installatiematerialen nodig. Mepac en Klemko Techniek spelen hierop in met slimme installatiematerialen én gereedschappen die het werk van de elektrotechnische installateur sneller, efficiënter en slimmer maken, op een laagdrempelige manier. Samen met de installateur zorgen Klemko Techniek en Mepac voor betrouwbare, innovatieve en tijdbesparende producten.

Het ergonomische handvat van de bundelbandtang zorgt voor een comfortabele grip.

Materialen en gereedschappen die het verschil maken

Klemko Techniek en Mepac betreden de markt met vier gereedschappen voor het snel, efficiënt en slim installeren van zonnepanelen. Zo bieden zij de veelzijdige professionele sperkrimptang Mobile Tool frame. Voor deze innovatieve tang zijn 24 verschillende soorten matrijzen beschikbaar, die de monteur met één hand kan wisselen. Bovendien kan de monteur dit gereedschap overal inzetten. Daarnaast levert Klemko een inzetmatrijs, die speciaal ontworpen is voor het krimpen van Solar MC4 connectoren. Met één set klaart hij dus de complete klus! Ook kan de monteur de automatische strip- en kniptang van Klemko gebruiken. Ook dit product laat zien hoe Klemko Techniek en Mepac slim inspelen op de grote vraag naar zonnepanelen, door de installatie zo eenvoudig mogelijk te laten verlopen.

Uitgelicht: de bundelbandtang

Het ergonomische handvat van de bundelbandtang zorgt voor een comfortabele grip. Zo kan de monteur snel en veilig bundelbanden met een breedte van 2.5 tot 4.8 mm consistent spannen. Daarnaast kan hij de bundelbanden ook recht en zonder scherpe randen afsnijden. Het geïntegreerde oog maakt de bundelbandtang zeer geschikt voor gebruik met valbeveiligingskabels en voorkomt dat de tool tijdens het werken op grote hoogtes naar beneden kan vallen. Naast handig, is deze tool dus ook zeer veilig! Achterop de tang bevindt zich een spanningsknop waarmee de monteur de gewenste spanning kan instellen, van 0 tot 8 en in stappen van 0,5. Met deze bundelbandtang kan de monteur met gevarieerde klussen eenvoudig, snel én veilig aan de slag! 

De extra UV-bestendige bundelbanden hebben een langere levensduur bij gebruik in buiteninstallaties. De bundelbanden zijn getest onder Noord-Europese weersomstandigheden en garanderen een technische levensduur van maar liefst 10 jaar, indien buiten geïnstalleerd.

Innovatie op alle gebieden 

Om de beste producten te ontwikkelen, werken Klemko Techniek en Mepac actief samen met installateurs. De producten worden bovendien uitvoerig door de installateurs getest. Dat resulteert in de best passende en meest innoverende oplossingen. Klemko Techniek en Mepac streven naar innovatie op alle vlakken van installatie, materialen en gereedschappen. Daarvoor kijken de bedrijven niet alleen naar het product zelf, maar ook naar vernieuwende verpakkingen die de producten beschermen en verspilling tegengaan.

Wat installateurs verder gaat helpen bij het installeren van zonnepanelen, zijn de hersluitbare verpakkingen van de Mepac-producten. Deze verpakkingen zijn eenvoudig te gebruiken en kunnen gemakkelijk opgeborgen worden, waarmee veel tijd wordt bespaard. En tijd = geld!

Mepac is onderdeel van de Klemko Groep; een merk dat gespecialiseerd is in diverse producten zoals leiding- en airconditioningkanalen, spijker- en plugklemmen, bundelbanden en klembeugels. Moederbedrijf Klemko Techniek B.V. is sinds 1946 actief en heeft zich als gerenommeerde aanbieder van innovatieve en hoogwaardige elektrotechnische producten stevig gevestigd in de Nederlandse markt. Tot op de dag van vandaag spelen Klemko Techniek en Mepac een belangrijke rol voor installateurs. Dat bewijzen ook deze installatiematerialen en gereedschappen voor zonnepanelen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.