Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Stille vacuümontgasser verbetert efficiency van kleine en middelgrote installaties

Stille vacuümontgasser verbetert efficiency van kleine en middelgrote installaties

Vacuümontgassers voorkomen automatisch rendementsverliezen in verwarming- en koelinstallaties, waarmee ze zichzelf terugverdienen. Door voortdurend de druk te meten en op basis daarvan een centrifugaalpomp aan te sturen, is de SpiroVent Superior S250 van Spirotech een vrijwel geruisloze oplossing om de efficiency van kleine en middelgrote installaties te verbeteren.

Duurzame installaties

Consumenten en bedrijven kijken steeds kritischer naar de duurzaamheid van installaties. Zowel bij de aanschaf ervan als tijdens de gebruiksperiode. Omdat lucht in het systeemwater de doorstroming en warmteafgifte vermindert, is het belangrijk deze oorzaak van rendementsverlies te voorkomen. Vooral bij installaties die met lage temperatuurverschillen werken, waaronder vloerverwarming en warmtepompen, omdat deze er gevoeliger voor zijn. Omdat moeilijk te voorspellen is waar lucht in de installatie zit, werkt een vacuümontgasser effectiever dan een microbellenluchtafscheider.

De SpiroVent Superior S250 vacuümontgasser is ontworpen voor een systeemvolume tot 5 m3 en een druk van 0,5 tot 2,5 bar.

Gepatenteerde Venturi Loop

De SpiroVent Superior S250 vacuümontgasser is ontworpen voor een systeemvolume tot 5 m3 en een druk van 0,5 tot 2,5 bar, dus de kleine tot middelgrote installaties in de utiliteits- en woningbouw. Dankzij de gepatenteerde Venturi Loop van Spirotech, bestaande uit een centrifugaalpomp en een drukverlagende vernauwing, wordt op een bijzonder stille wijze alle lucht uit een installatie afgevoerd. Het geluidsniveau is slechts 41 dB(A) en de ontgassingscapaciteit maximaal 74 l/u. De compacte SpiroVent Superior S250 heeft als afmetingen 524x386x252 mm (h/b/d) en weegt slechts 11 kg. 

Installatie- en beheergemak

Een SpiroVent Superior S250 verbetert niet alleen de prestaties van verwarmings- of koelinstallaties, maar als gevolg van een betere waterkwaliteit dalen tevens de kosten voor onderhoud en reparaties.  Verder is deze vacuümontgasser met slechts twee slagen makkelijk te installeren, waarna een display de status van het ontgassingsproces weergeeft. Op basis daarvan kan de installateur zelf bepalen wanneer de unit stilstaat en wanneer deze moet ontgassen. Om het beheer verder te vereenvoudigen, is de SpiroVent Superior S250 tevens aan te sluiten op een gebouwbeheersysteem.

Samengevat is de nieuwe SpiroVent Superior S250 van Spirotech een bijna geruisloze, compacte en efficiënte oplossing voor installateurs om opgeloste lucht op een lage temperatuur te verwijderen en daarmee de installatieprestaties bij klanten te verbeteren. Meer informatie hierover is te lezen op: www.spirotech.nl/s250.

Binnenaanzicht van de SpiroVent Superior S250.

Waarom Spirotech?

Als Helmonds familiebedrijf is Spirotech meer dan 50 jaar geleden als eerste in Nederland begonnen met het ontwikkelen van lucht- en vuilafscheiders voor systeemwater in verwarmings- en koelinstallaties. De producten worden alleen geproduceerd met hoogwaardig materiaal zoals messing, staal en de sterkste magneten. Omdat de hoogste kwaliteitsstandaard wordt gehaald, biedt Spirotech tot wel 20 jaar garantie. Daarnaast is een aantal producten onafhankelijk getest door KIWA Gastec en zijn bewezen besparingen vastgesteld.

Internationale ketel- en warmtepompfabrikanten, installateurs en adviseurs realiseren zich dit en schrijven Spirotech dan ook al jarenlang voor bij woningbouw- en utiliteitsprojecten. Naast lucht- en vuilafscheiding biedt Spirotech onder andere ook drukbehoud, vacuümontgassing, open verdelers en additieven aan. Wateranalyses en adviezen op maat zijn mogelijk dankzij een uitgebreid laboratorium in België. Dit alles maakt Spirotech tot marktleider en expert op het gebied van systeemwaterkwaliteit.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.