Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Stille luchtkwaliteit voor Q Residences

Stille luchtkwaliteit voor Q Residences

In elk seizoen een comfortabel binnenklimaat

Alle 248 appartementen binnen Q Residences worden geventileerd met een Zehnder ComfoAir Q-unit. Dit luxe model heeft een hoog afwerkingsniveau, is bijzonder stil en energie-efficiënt. Perfect passend bij de hoge eisen die de opdrachtgever stelde.

Binnen de woningen gold een geluidseis van maximaal 25 dB(A). Om dit te halen, gaf Zehnder advies en leverde ze alle apparatuur uit eigen fabriek. Zehnder is totaalleverancier van systemen voor een comfortabel binnenklimaat in woningen, zoals designradiatoren, convectoren en ventilatiesystemen. Niet alleen levert zij producten, ze weet ook wat het beste past binnen welke omgeving.

Adaptieve comforttechnologie

Bewoners genieten van de stilte die de ComfoAir Q-unit garandeert, maar zijn ook zeker van gezonde lucht dankzij de CO2-sensoren in de verblijfsruimtes en een afstandsbediening met timerfunctie in de badkamer. De KNX-module communiceert 24/7 over de status van de ComfoAir Q-units met het centrale gebouwinformatiesysteem, zodat bijvoorbeeld direct zichtbaar is wanneer de filters vervangen moeten worden. “Dankzij de adaptieve comforttechnologie wordt een zeer comfortabel binnenklimaat gecreëerd, waardoor de verwarming en airco minder vaak aan hoeven”, vertelt Chiel Boojink, accountmanager bij Zehnder. “Er wordt een mix gemaakt van lucht die door de warmtewisselaar gaat en lucht die rechtstreeks van buiten komt, passend bij het betreffende seizoen. Het is door de vele sensoren een slimme unit die ervoor zorgt dat de juiste temperatuur en luchtvochtigheid van de inkomende lucht worden aangehouden, passend bij het jaargetijde.”

Mooi referentieproject

Boojink praat enthousiast over het project en is trots op het eindresultaat. “De samenwerking met onze opdrachtgever Homij verliep erg prettig. Er was een goed contact met de werkvoorbereider en projectleider. Tijdens mijn laatste bezoek aan het gebouw kon ik zien dat de ventilatie-unit perfect samenwerkte met de sensoren.

Bewoners hebben de zekerheid van een goede binnenluchtkwaliteit, ze horen de unit niet en centraal kan worden uitgelezen welk appartement een melding heeft. Een prachtige combinatie van hightech-technologie in een prachtig vormgegeven gebouw. Het is een heel mooi referentieproject geworden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.