Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Stijn Vermeulen CEO van Deceuninck Europe

Stijn Vermeulen CEO van Deceuninck Europe

Met ingang van 1 oktober is Stijn Vermeulen (37) CEO van Deceuninck Europe. Een rol die hij sinds september 2018 ad interim heeft vervuld, toen gestart is met de integratie van West- en Centraal-Europa in één regio.

“Ik voel me zeer vereerd en dankbaar dat ik de kans krijg om Deceuninck Europe te leiden. Ik ben blij dat ik kan rekenen op een sterk en ondersteunend team om me heen. Samen zullen we onze strategie voortzetten, namelijk de integratie in ONE Europe. We streven ernaar onze bestaande activiteiten voor de langere termijn verder te ontwikkelen en blijven zoeken naar extra investeringskansen die meerwaarde creëren.”

“De integratie in ONE Europe verloopt volgens schema. Het eerste doel is het versnellen van onze transitie naar één gemeenschappelijk productplatform in Europa. Ons tweede doel is het samenbrengen van onze twee productmerken, Inoutic en Deceuninck, onder één wereldwijd merk, zijnde Deceuninck. Deze oefening wensen we tegen de Fensterbau Frontale-handelsbeurs in 2020 af te ronden. Met de strategische keuze voor één wereldwijd merk mikken we op de maximalisatie van de effecten van onze marketinginvesteringen, b.v. de hoofdsponsoring van het Deceuninck-Quick Step World Tour wielerteam. Dit zorgt voor een grotere naamsbekendheid, wat in het belang is van zowel Deceuninck als onze klanten.”

Vermeulen is volgens het bedrijf een leider met jarenlange ervaring in PVC-extrusie. Hij begon zijn carrière bij Rolvaplast in 2004 als PVC Extrusion Production Manager voordat hij in 2007 overstapte naar IVC Group (Mohawk Industries). Hier nam hij internationaal verschillende taken op zich als O & O-manager, operations manager en CTO.

Stijn Vermeulen is een uitzonderlijke leider met een uitgebreide ervaring in PVC-extrusie. Hij is 37 jaar en behaalde een Master in Chemie aan de Universiteit Gent. Hij begon zijn carrière in 2004 als productiemanager PVC-extrusie bij Rolvaplast (productie van gevelbekleding, op maat gemaakte profielen). Hij maakte in 2007 een overstap naar IVC Group (Mohawk Industries) waar hij op internationaal niveau meerdere verantwoordelijkheden op zich nam als R&D-manager, Operations manager en CTO. Als Operations manager heeft hij uitgebreide ervaringen opgedaan in het opstarten van greenfield-fabrieken in de EU en de VS, wat leidde tot organisaties van in totaal meer dan 800 mensen. Als CTO bouwde hij een Center of Excellence uit waarbij engineering, R&D en proces werden gecentraliseerd op mondiaal groepsniveau.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.